Nytt från Svenskt Näringsliv
Tisdag 26 februari 2019
Norje Smidesfabrik
Företagsklimat Bemötandet från myndigheter måste bli bättre. Företagen känner sig många gånger motarbetade i djungeln av paragrafer och lagtexter. "Myndigheterna måste vilja hjälpa till istället för att stjälpa. Man riskerar att få böter för något man inte hade en aning om var fel", säger Jonna Hermansson, vd för Norje Smidesfabrik i Sölvesborg. Läs mer »
Lönebildningsdag_edel
Lönesättning Sannolikheten att en medarbetare accepterar en förändring, en bedömning eller en nödvändig åtgärd är mycket större om ledaren kan få medarbetaren att förstå varför. Det gäller även vid lönesättning, skriver Edel Karlsson Håål, expert lönebildning. Läs mer »
Eva Cooper - röd
Krönika Fackförbundet Kommunal tar kliv åt rätt håll genom att stoppa det finansiella stödet till Socialdemokraterna – men fortfarande finns det en inneboende problematik i förhållandet mellan S och LO-förbunden, skriver krönikören Eva Cooper. Läs mer »
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     8 mars 2019
Tid           12:30-14:30
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     17 maj 2019
Tid           09:00-12:00
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.