Nytt från Svenskt Näringsliv
Fredag 10 maj 2019
puff-macron
Debatt Sverige borde inspireras av det nya reformprogrammet som ska förändra fransk arbetsmarknad. Bland annat bör fackens roll förändras, förmögenhetsskatten avskaffas och arbetsgivaravgiften sänkas. Det skriver Edward Hamilton, författare till rapporten ”Fransk flexicurity".  Läs mer »
Fransk flexicurity
Entreprenörskap i skolan
Debatt Sverige hade kunnat ha betydligt högre tillväxt om landets elever presterat bättre på internationella prov. Att öka den lärarledda undervisningen och andelen friskoleelever skulle höja tillväxten betydligt, visar en ny rapport. Läs mer »
En kunskapsskola för tillväxt
EU-debatt
EU-valet EU måste fortsätta att stå upp för frihandel och inte falla i fällan att sluta sig, trots hot om amerikanska tullar och konkurrens från Kina. ”De senaste två åren har EU slutit två viktiga handelsavtal, ett med Japan och ett med Kanada. Det hade aldrig ett enskilt land klarat”, säger vd Jan-Olof Jacke. Läs mer »
sdltc83a669-nh
Kommentar Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) visar i flera oroande uttalanden – senast i Svenska Dagbladet den 9 maj – att Socialdemokraterna vacklar betänkligt som försvarare av pensionssystemet, skriver Ingvar Backle, pensionsexpert. Läs mer »
Spotify1
Arbetsmarknad Kompetenskrisen är akut för Spotify. Om regeringen inte hjälper till kan företaget tvingas att nedprioritera verksamheten i Sverige. ”Det finns en risk att delar av verksamheten kommer att växa i andra länder snarare än i Sverige, framför allt inom forskning och utveckling”, säger Katarina Berg, Chief HR Officer på Spotify, till Arbetsmarknadsnytt. Läs mer »
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     10 maj 2019
Tid           08:15-09:30
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     16 maj 2019
Tid           10:00-12:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     17 maj 2019
Tid           09:00-12:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     17 maj 2019
Tid           09:00-12:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     21 maj 2019
Tid           12:00-16:00
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.