Nytt från Svenskt Näringsliv
Tisdag 28 maj 2019
jacke3
Regelkrångel Tillstånd och kontroller dyker upp i samtalen med jämtländska företagare. Budskapet är kristallklart. ”Gör det enklare och åtgärda nu.” Läs mer »
Chark
Konjunkturrapport Sverige har ett antal styrkor och svagheter som industriland. Livsmedelsföretagen har bett sina medlemsföretag att lista dem. ”Tyvärr ser vi sedan ett antal år tillbaka att produktivitetsökningen avtar, och i kombination med hård konkurrens från låglöneländer blir detta en giftig cocktail för industrin”, säger Carl Eckerdal, chefekonom på Livsmedelsföretagen. Läs mer »
Pensionsmyndigheten
Debatt Pensionsmyndighetens utspel om inträdesåldrar förvillar mer än det folkbildar, skriver Mattias Munter, Skandia, Mikaela Almerud och Tamara Sobolevskaia, Svenskt Näringsliv. Läs mer »
Generaldirektörens uttalande väcker frågor
Trots färre förtidspensionärer – 770 000 lever på bidrag
Bidragsberoende Sedan 2004 har andelen som försörjs av sociala ersättningar och bidrag minskat, och är nu nere på 13,3 procent. Orsaken är främst att färre får sjuk- och aktivitetsersättning, det som tidigare benämndes förtidspension, skriver Ekonomifakta.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     11 juni 2019
Tid           12:30-16:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     11 juni 2019
Tid           13:00-15:00
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.