Nytt från Svenskt Näringsliv
Tisdag 4 juni 2019
sdltc88ac0f-nh
Kontantlöst samhälle Riksbanken planerar att införa en e-krona. Nationalekonomen Anders Bornefalk varnar för en ökad risk för politisk styrning av utlåningen. ”Att införa en digital centralbanksvaluta är inte bara onödigt, utan också riskfyllt", säger han. Läs mer »
Klarna
Kompetens Klarna växer så att det knakar. Det ställer höga krav på kompetensutveckling av medarbetarna. Ett eget ansvar är en av nycklarna, enligt företagets David Morgenstern. Läs mer »
Kvinna och chef
Rapport Förra året tog nästan 5 000 kvinnor steget till en chefsposition i näringslivet. Det visar rapporten "Fakta om löner och arbetstider". Läs mer »
Per Bolund
Bostadsbristen Spotify slog nyligen larm om att den akuta bostadsbrisen försvårar företagets expansion i Sverige. Bostadsminister Per Bolund tror att lösningen sitter i Januariavtalet. ”Jag önskar verkligen att politiken hade klarat av detta tidigare” säger han till Arbetsmarknadsnytt och radar upp flera nya förslag. Läs mer »
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     11 juni 2019
Tid           12:30-16:00
Livesänds
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     11 juni 2019
Tid           13:00-15:00
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.