Nytt från Svenskt Näringsliv
Torsdag 20 juni 2019
Huawei
Global konkurrens Kinas plan är att senast år 2049 vara globalt ledande: militärt, ekonomiskt, vetenskapligt och kulturellt. Metodiskt och målinriktat jobbar landet för att komma ikapp USA och Europa och ta täten. Det menar journalisten och Kinakännaren Ola Wong. Läs mer »
Robin Teigland (2)
Utmaningar Artificiell intelligens, 3D-skrivare och blockkedjor skapar nya företag och nya arbetsformer. I framtiden består företag av löst sammansatta nätverk, som saknar fysiska kontor. Samtidigt har medarbetare flera jobb och de väljer var de vill arbete. Läs mer »
Amelie Berg
Kommentar Svenskt Näringsliv tar frågan om dödsolyckor i arbetslivet på största allvar. Vi är positiva till att regeringen har gett Arbetsmiljöverket i uppdrag att analysera alla dödsolyckor under perioden 2018-2019, för att klarlägga orsaker och utarbeta rekommendationer, skriver juristen Amelie Berg. Läs mer »
Skyddsombud
Skyddsombud Regeringens vill ge de fackligt anslutna regionala skyddsombuden tillträde till fler arbetsplatser i landet. Trots att ingen vet om att de skattepengar som redan nu går till verksamheten verkligen gör nytta. ”Helt fel väg att gå”, säger Susanne Andersson Pripp, vd för Hotell Ett i Östersund. Läs mer »
Ekonomiseminarium 1 Almedalen
Politikerveckan I vår fina trädgård bjuder vi på seminarier om aktuella ämnen som svensk konkurrenskraft och välstånd, företagsklimat och kommunernas myndighetsutövning och framtidens arbetsmarknad. Läs mer »
Värnskatten slopas: ”Sverige lite mer normalt när det gäller skatt på arbete"
Skatt Regeringen står i begrepp att slopa den så kallade värnskatten från den 1 januari 2020. ”Därmed blir Sverige lite mer normalt jämfört med andra länder när det gäller skatt på arbete. Nästa förändring måste vara en kraftig sänkning av marginalskatterna”, skriver nationalekonomen Johan Lidefelt i ett blogginlägg.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     25 juni 2019
Tid           08:15-09:30
SEMINARIUM / MÖTE Gotlands län
Datum     30 juni 2019
Tid           17:00-18:00
SEMINARIUM / MÖTE Gotlands län
Datum     1 juli 2019
Tid           09:00-10:00
SEMINARIUM / MÖTE Gotlands län
Datum     2 juli 2019
Tid           09:00-10:00
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.