Nytt från Svenskt Näringsliv
Torsdag 27 juni 2019
Mattias_Dahl
På ny post Mattias Dahl blir ny vice vd med ansvar för arbetsgivarfrågor på Svenskt Näringsliv. Han är sedan 2016 vd på Transportföretagen. Mattias Dahl tillträder tjänsten den 1 september 2019. Läs mer »
Bettina Kashefi, chefekonom och Anders Morin, ansvarig välfärdspolitik
Debatt Klarar vi att stärka företagens konkurrenskraft så att sysselsättningen kan öka i det privata näringslivet, då har vi receptet för att klara framtidens välfärd, skriver Bettina Kashefi, chefekonom, och Anders Morin, ansvarig för välfärdspolitik. Läs mer »
Stefan Eriksson och Kristina Jönsson, Timrå kommun
Företagsklimat Ett genuint intresse präglar Timrå kommuns kontakter med näringslivet. Upphandling är ett område som sticker ut. ”En bra upphandling har tre vinnare. Kommunen, medborgarna och de lokala företagen”, säger upphandlingsstrategen Stefan Eriksson. Läs mer »
Amelie Berg
Utbildning Svenska företag har ett stort behov av arbetskraftsinvandring för att säkra kompetensförsörjningen, och att den möjligheten kvarstår även framöver är avgörande för många företags fortsatta överlevnad. Det säger Amelie Berg, expert på arbetsgivarfrågor. Läs mer »
Pristagare 2019
Stipendium Amanda Du Rietz tilldelas Svenskt Näringslivs pris för bästa studentuppsats om skatter. Läs mer »
Glädjande med 3:12-utredning – men resultatet får inte dröja för länge
Skatter Av januariöverenskommelsen framgår att villkoren för företagande och entreprenörer ska förbättras. Bland annat ska 3:12-reglerna förenklas. Beskedet är glädjande, ska företagare våga ta risker är det centralt att 3:12-regelverket förbättras, skriver skatteexpert Richard Hellenius.
Så påverkar skatter näringslivets konkurrenskraft
Almedalsveckan Företrädare för industrin, Teknikföretagen, Svenskt Näringsliv och ansvariga politiker ger sin bild av vilka skattefrågor som är mest angelägna för att stärka svensk konkurrenskraft.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Gotlands län
Datum     30 juni 2019
Tid           17:00-18:00
SEMINARIUM / MÖTE Gotlands län
Datum     1 juli 2019
Tid           09:00-10:00
SEMINARIUM / MÖTE Gotlands län
Datum     2 juli 2019
Tid           09:00-10:00
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.