Nytt från Svenskt Näringsliv
Måndag 1 juli 2019
Samhällsekonomiskt seminarium
Almedalen 2019 Under ett seminarium i Almedalen släppte Svenskt Näringsliv en rapport om den svenska konkurrenskraften. Inte minst är den svaga produktivitetsutvecklingen ett problem. Läs mer »
Lönebildning och reformer för tillväxt och konkurrenskraft
Catharina Bäck
Kommentar Sjukfrånvaron minskar bland tjänstemän i privat sektor. Samtidigt varnar fackförbundet Unionen för motsatsen. ”För att den långa sjukfrånvaron bland tjänstemän ska beskrivas på ett rättvisande sätt, så måste man även redovisa sjukfallen som blir längre än 365 dagar", skriver Catharina Bäck, försäkringsexpert. Läs mer »
Sverker Walldal bild (3)
Lönebildning Från lokal till global lönebildning för 100 000 anställda spridda över hela världen. För fem år sedan lade telekomjätten Ericsson om hela sin löneprocess för att öka attraktiviteten, enligt Sverker Walldal på Ericsson. Läs mer »
Arbetskraftsinvandringen bidrar med miljarder till samhällsekonomin
Arbetsmarknad En vanlig missuppfattning är att arbetskraftsinvandring tränger undan jobbmöjligheter för den inhemska befolkningen. I realiteten kompletterar arbetskraftsinvandring snarare den befintliga arbetskraften, skriver Isabelle Galte Schermer på Ekonomifakta.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Gotlands län
Datum     1 juli 2019
Tid           09:00-10:00
SEMINARIUM / MÖTE Gotlands län
Datum     2 juli 2019
Tid           09:00-10:00
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.