Nytt från Svenskt Näringsliv
Tisdag 20 augusti 2019
IMG_0389
Arbetsmiljö Batteritillverkaren Saft i Oskarshamn lyckades med rätt argument och rätt kontakter få gehör för ett förslag om utformning av ett EU-direktiv. Läs mer »
G electric
Kompetens Med eget universitet i USA kan företaget General Electric erbjuda möjligheter till kompetensutveckling för sina medarbetare. Christina Dahlgren, HR-chef vid det svenska dotterbolaget, berättar om en utbildningsverksamhet som ger gott om utrymme för medarbetarna att utveckla sig själva och företaget. Läs mer »
Radix konkurs
Arbetsmarknad Radix hade 350 anställda, fick 20 000 personer i arbete och utsågs till årets supergasell 2016. Två år senare tvingades företaget i konkurs – på grund av Arbetsförmedlingens orimliga krav. Nu varnar Svenskt Näringsliv för att fler företag kan gå samma öde till mötes. Läs mer »
Robert Lönn_miljöskatter
Kommentar Kemikalieskatten på elektronik bör avskaffas. Skatten infördes med miljöargument men miljönyttan är tveksam. Samtidigt är de negativa effekterna, i form av ökad administration och försämrad konkurrenskraft, uppenbara för svenska företag, skriver skatteexpert Robert Lönn. Läs mer »
Anna Widholm och Filip Sandgren
Worldskills I augusti åker två västmanlänningar, Anna Widholm från Aspa och Filip Sandgren från Västerås, till Kazan i Ryssland för att tävla i Yrkes-VM. ”Det känns väldigt häftigt att få tävla med det svenska yrkeslandslaget. Jag har lagt ner så mycket tid och övning inför Yrkes-VM och jag ser fram emot att visa vad jag går för”, säger Filip Sandgren, plattsättare. Läs mer »
Erik och Oscar representerar Sverige i betongarbete
Wilma tävlar för Sverige i Yrkes-VM
Kristoffer möter den internationella eliten i Yrkes-VM
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     29 augusti 2019
Tid           08:30-10:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     10 september 2019
Tid           10:00-17:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     9 oktober 2019
Tid           10:00-16:00
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.