Nytt från Svenskt Näringsliv
Torsdag 22 augusti 2019
E-handel
Konkurrens Kinesiska e-handlare har betydligt lägre fraktkostnader än svenska. Det skapar en osund konkurrens, anser näthandlarna Mikael och Sofie Sjöstrand. "Kina är en stormakt, de behöver inte billigare frakter", säger han. Läs mer »
Sprickan kommunala arbetsförmedlingar
Arbetsmarknad SKL vill att kommunerna ska bli aktörer i framtidens arbetsförmedling, trots ett massivt motstånd från experter, fack, utredare och jurister. Det hotar att slå ut de privata aktörerna, befarar de. Samtidigt är det en fråga som blottlägger en tydlig spricka i regeringssamarbetet. Läs mer »
Birgitta Laurent
Krönika Den offentliga sektorn har vuxit till en enorm marknad. Samtidigt dalar intresset från företagen att delta i offentliga upphandlingar. ”Det har gått så långt, att det bara kommer in ett eller två anbud i 43 procent av alla annonserade upphandlingar”, skriver upphandlingsexpert Birgitta Laurent. Läs mer »
Företagare börjar ta ut lite mer semester
Rast och vila Småföretagare jobbar inte sällan mer än sina medarbetare under sommaren. Men gapet minskar. Fortsätter utvecklingen så har företagare samma ledighet som de anställda år 2112, skriver fPlus.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     29 augusti 2019
Tid           08:30-10:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     10 september 2019
Tid           10:00-17:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     9 oktober 2019
Tid           10:00-16:00
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.