Nytt från Svenskt Näringsliv
Tisdag 10 september 2019
Jacke i Göteborg
Samhällsekonomi "Regeringsförklaringen innehåller flera goda ambitioner. Nu gäller det för regeringen att förverkliga dem i praktisk politik. Vi är redo att bidra konstruktivt i det arbetet." Det säger Svenskt Näringslivs vd Jan-Olof Jacke i en kommentar. Läs mer »
Martin Enocson
Integration På FrontPac i Burlöv får de medarbetare som inte talar svenska en chans att lära sig språket på arbetet. "Språket är inget avgörande hinder, i första hand söker vi rätt personlighet och kompetens", säger vd Martin Enocson. Läs mer »
Staffan Ström
Pensioner Jobba för arbetsgivare med tjänstepension, välj fonder med låga avgifter och se dig som en ”jobbonär” – dryga ut pensionen med deltidsarbete så länge du tycker det är roligt. De råden ger Staffan Ström, pensionsekonom på Alecta, till blivande pensionärer.   Läs mer »
28288427-businesswoman-filling-contract-form
Kommentar Sekretess försvårar möjligheterna att göra bra affärer och maximera nyttan för skattepengarna. Större öppenhet skulle ge effektivare upphandling, skriver Ellen Hausel Heldahl och Birgitta Laurent. Läs mer »
Maria Mattsson Mähl - grön
Grattis till nya jobb, Eva Nordmark, skriver krönikören Maria Mattsson Mähl till den nya arbetsmarknadsministern. Hon menar att Eva Nordmark har fått en rejäl utmaning i sitt knä och föreslår tre åtgärder för att på 100 dagar komma en lång bit på vägen. Dessutom har hon en viktig fråga till ministern. Läs mer »
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     10 september 2019
Tid           10:00-17:00
Livesänds
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     17 september 2019
Tid           10:00-11:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Fullbokat
Datum     9 oktober 2019
Tid           10:00-16:00
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.