Nytt från Svenskt Näringsliv
Tisdag 17 september 2019
Upptakt avtalsrörelse
Avtalsrörelsen Inför avtalsrörelsen vill Svenskt Näringsliv se lägre löneökningar än de senaste åren. Bland annat bör arbetsmarknadens parter ta hänsyn till produktiviteten vid lönebildningen, enligt vice vd Mattias Dahl. Läs mer »
Ekonomiska förutsättningar inför avtalsrörelsen 2020
sdltdcdf212-nh
Mångfald Här jobbar svensk- och utlandsfödda sida vid sida. Alla pratar svenska och har en positiv attityd till jobbet. Det är framgångsreceptet när Eva Dunér, ägare av flera McDonaldsrestauranger, anställer ungdomar.  Läs mer »
Personal vid ICA Riksgränsen
Bostadsbrist När affärerna blomstrar kostar det. Något som ICA-handlaren Petter Nilsson i Riksgränsen fått erfara. ICA-butikens expansion i kombination med bristen på bostäder har inneburit att han tvingats bekosta personalboenden för flera miljoner kronor. "Det är klart att jag går back varje månad", säger Petter Nilsson. Läs mer »
Anna Stellinger
På ny post Anna Stellinger blir ny chef för EU-frågor och internationella frågor och samtidigt medlem i ledningsgruppen. Hon tillträder sin tjänst den 1 november. Läs mer »
MIgrationsverket stoppar arbetskraftsinvandring
Arbetsmarknad I 33 år har hotellet varit stabilt och lönsamt. I dag gör det årliga vinster på tio miljoner. Men att anställa en diskare på 70 procent, det har de inte råd med – anser Migrationsverket. Flera företag vittnar nu om märkliga avslagsbeslut i arbetstillståndsärenden på grund av påstådd låg lönsamhet. Läs mer »
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
Livesänds
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     17 september 2019
Tid           10:00-11:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Fullbokat
Datum     9 oktober 2019
Tid           10:00-16:00
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.