Nytt från Svenskt Näringsliv
Torsdag 19 september 2019
330 000 jobb
Kommentar Hade regeringen lyckats med ambitionen att Sverige skulle ha EU:s lägsta arbetslöshet vid årsskiftet, så hade 330 000 fler varit sysselsatta. Istället har svensk arbetslöshet varit högre än genomsnittet i EU fyra månader i rad, skriver Jonas Frycklund, biträdande chefekonom. Läs mer »
Arbetslöshet
Höstbudget "Regeringens prognos för arbetslösheten är överspelad. Nu måste regeringen vässa sin politik för att möta trendbrottet på arbetsmarknaden." Det säger Svenskt Näringslivs chefekonom Bettina Kashefi i en kommentar till regeringens budget. Läs mer »
Kollage Lina K Wiles och klädgalgar
Miljö Företaget Berendsen släpper för andra året i rad en hållbarhetsrapport där de beskriver hur de arbetar med cirkulär ekonomi. "Hållbarhetsarbetet är också en viktig del i att vara en attraktiv arbetsgivare och konkurrera om den bästa arbetskraften", säger Lina K Wiles, hållbarhetschef. Läs mer »
Persson i Danmark
Näringsliv När kronprinsessparet besökte Danmark i veckan, så ledde Fredrik Persson, Svenskt Näringslivs ordförande, den svenska näringslivsdelegationen. Läs mer »
50-årig skatt som få förstår
Blogginlägg Momsen, en statlig skatt på konsumtion, fyller femtio år. ”Skatten har gått från att vara en ’enkel, självkontrollerande’ skatt till ett monster som få förstår och kan hantera”, skriver Anna Sandberg Nilsson.
MIgrationsverket stoppar arbetskraftsinvandring
Arbetsmarknad I 33 år har hotellet varit stabilt och lönsamt. I dag gör det årliga vinster på tio miljoner. Men att anställa en diskare på 70 procent, det har de inte råd med – anser Migrationsverket. Flera företag vittnar nu om märkliga avslagsbeslut i arbetstillståndsärenden på grund av påstådd låg lönsamhet. Läs mer »
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Fullbokat
Datum     9 oktober 2019
Tid           10:00-16:00
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.