Nytt från Svenskt Näringsliv
Tisdag 1 oktober 2019
Projekt elbrist
Energi Varningssignaler om en akut elbrist duggar tätt. I kölvattnet följer inställda företagsetableringar och infrastruktur- och byggsatsningar som äventyras. Svenskt Näringsliv sätter fokus på problemen i ett nytt projekt och ger förslag som tryggar elförsörjningen. Läs mer »
Mattias Dahl
Lönebildning Hur det går för företaget och vad medarbetaren presterar avgör hur hög lönen ska vara, enligt Mattias Dahl, vice vd. ”De flesta anser att det är rimligt. Ingen vill se motsatsen – att det inte har någon betydelse.” Läs mer »
Konkurrensrådet i Timrå kommun
Företagsklimat Timrå kommun startar flera aktiviteter samt ett internt konkurrensråd för att stoppa osund konkurrens. "Det är viktigt att vi inte finns på arenor där privata näringsidkare har sin intäkt. Vi hoppas också att det ska bli mer öppen dialog på det här området, för nu är det mest rykten som går ute bland företag", säger upphandlingsstrategen Stefan Eriksson. Läs mer »
Torbjörn Johansson
Avtalsrörelsen ”Alla spelare utanför ska hålla sig borta. Låt parterna göra sitt jobb”, säger LO:s avtalssekreterare Torbjörn Johansson. Inför den kommande avtalsrörelsen, som många tror blir extra knepig, berättar han om LO-samordningen, vad han tycker om Pappers krav på fyraprocentiga löneökningar – och om hur LO fuskade när LAS kom till. Läs mer »
Avtalsrörelsens A till Ö
”Vi vet att Riksbanken kommer att bete sig korkat”
Få stenkoll på avtalsrörelsen – månad för månad
Det här tycker företagarna om personalliggare
Tips Handelns Forskningsinstitut presenterar en enkätundersökning om företagarnas syn på personalliggare vid ett seminarium den 9 oktober. Arrangörer är branschorganisationen Visita, Handelns Forskningsinstitut och Svenskt Näringsliv.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Fullbokat
Datum     9 oktober 2019
Tid           10:00-16:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     16 oktober 2019
Tid           11:30-12:30
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.