Nytt från Svenskt Näringsliv
Torsdag 3 oktober 2019
Svensk framtid
Arbetsmarknad En fortsatt framskjuten global position kräver satsningar på forskning och utbildning samt teknikutveckling. Det hävdar UD:s analyschef dr Hans-Christian Hagman. ”Det handlar om att maximera de nationella resurser vi har”, säger han. Läs mer »
Europas mest miljövänliga stål bild i toppen
Klimat Celsa Steel Service är en pionjär i arbetet för en miljövänlig stålproduktion. "Vår senaste innovation är en algoritm som beräknar vilket råmaterial som ger minst spill i produktionen", säger vd Håkan Magnusson. Läs mer »
CochIM[1]
Företagsklimat Kungsörs kommun stiger i rankingen av lokalt företagsklimat med 106 placeringar, en imponerande klättring som gör dem till den kommun i Västmanlands län som gjort störst förbättring i år. Men ännu är de inte nöjda. ”Målet är att vara bäst” säger Claes-Urban Boström, kommundirektör i Kungsör. Läs mer »
Hackare
Säkerhet Hot, cyberattacker och dataintrång. It-brotten ökar, småföretagare är en vanlig måltavla. Vd-bedrägerierna kostar årligen hundratals miljoner kronor, säger kriminalkommissarie Jan Olsson, vid Nationellt It-Brottscentrum. Läs mer »
Brotten mot företagare måste prioriteras
Koll på avtalsrörelsen
Arbetsmarknad Avtalsrörelsen har redan smygstartat, men det är egentligen först i oktober som det bränner till ordentligt. Arbetsmarknadsnytt ger dig datumen som du måste ha koll på. Läs mer »
Avtalsrörelsens A till Ö
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Fullbokat
Datum     9 oktober 2019
Tid           10:00-16:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     16 oktober 2019
Tid           11:30-12:30
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.