Nytt från Svenskt Näringsliv
Tisdag 8 oktober 2019
Digitaliseringen
Strukturomvandling Digitaliseringen breder ut sig på svensk arbetsmarknad. Det går snabbt. Såväl företag som politiker måste vara på tå för att hänga med. "Det gäller även arbetstagare som får ett allt större personligt ansvar", säger Mårten Blix på Institutet för näringslivsforskning. Läs mer »
Sölvesborg 2
Företagsklimatet Regelkrångel, myndighetsutövning, kompetensbrist och oseriösa aktörer som dumpar priserna för att vinna upphandlingar är politiska områden som påverkar möjligheterna för svenska företag att växa. Det framkom när politiker, tjänstepersoner och företagare tillsammans med Svenskt Näringsliv besökte företag i Sölvesborg. Läs mer »
369A8707
Klimatet Miljötänket har funnits med sedan barnsben. Därför har det också blivit en naturlig del i drivandet av företag. Möt Robert Björk, vd:n för Edekyl och Värme. "Vårt största fokus ligger alltid på miljön", säger han. Läs mer »
Fredrick Federley
Sociala pelaren Två år efter att Stefan Löfven bjöd in till toppmöte om EU:s sociala pelare blir kritiken alltmer högljudd. Trots statsministerns upprepade löften om motsatsen verkar pelaren kunna riskera den svenska modellen. Och i Bryssel ökar missnöjet över att initiativtagaren Sverige plötsligt ser ut att vilja stå utanför. Läs mer »
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Fullbokat
Datum     9 oktober 2019
Tid           10:00-16:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     9 oktober 2019
Tid           12:00-13:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     16 oktober 2019
Tid           11:30-12:30
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     25 oktober 2019
Tid           08:00-09:30
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.