Nytt från Svenskt Näringsliv
Torsdag 10 oktober 2019
framtid_Leif Johansson_opt
Opinionsbildning Den svenska industrinestorn Leif Johansson var med och startade Svenskt Näringsliv för 20 år sedan. Han anser att organisationen behövs mer än någonsin. ”Vi är en kör men sjunger olika stämmor”, säger han. Läs mer »
Utbildning Edkvist
Utbildning Trots goda möjligheter till anställning är behovet av kompetens skriande i de flesta branscher. Nyckeln finns i en effektivisering av yrkesgymnasiet, men först måste man ta tag i grundskolan, enligt professor Inger Edkvist. Läs mer »
Karin Rebas
Kommentar Sambanden mellan skolvalet och flyttbenägenheten borde få en större plats i diskussionen om det svenska skolsystemet, skriver Karin Rebas, skolpolitisk expert. Läs mer »
Blandade bud om personalliggare
Seminarium Personalliggare minskar inte svartarbetet och gör inte så att färre företagare drabbas av osund konkurrens. Det visar en ny forskningsrapport från Handelns Forskningsinstitut. Men åsikterna gick isär när frågan diskuterades vid ett seminarium.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     16 oktober 2019
Tid           11:30-12:30
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     25 oktober 2019
Tid           08:00-09:30
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.