Nytt från Svenskt Näringsliv
Torsdag 24 oktober 2019
Inköpsmognad
Inköp Offentliga Sverige spenderar stora summor på upphandling, så det gäller att inte göra onödiga missar. Svenskt Näringslivs experter tipsar om vad en kommun ska göra för att lyckas med sina affärer. Läs mer »
Maria & William
Välfärd 2003 startade Maria Danielsson städhjälpsföretaget Företag &Hemkänsla. Tack vare duktig personal och nöjda kunder har företaget vuxit. När taket för Rut-avdraget höjdes från 25 000 till 50 000 kronor började telefonen gå varm. Läs mer »
olssonrebas
Kommentar Sverige satsar stora belopp på skolan, förväntningarna på goda resultat är höga. När skolans styrdokument nu ska förändras är det viktigt med en konstruktiv debatt där det kastas ljus på flera perspektiv och att det finns en samsyn när beslut ska tas, skriver Johan Olsson och Karin Rebas. Läs mer »
Per Hidesten 1
Avtalsrörelsen "En enorm kostnadsökning". Det är Svenskt Näringslivs vice vd Mattias Dahls kommentar till LO:s pensionskrav i avtalsrörelsen. Men samtidigt som tolv av LO-förbunden har enats om samma krav har Pappers bekräftat att de sällar sig till Kommunal och hoppar av samordningen, vilket får kritik från Industriarbetsgivarna. Läs mer »
Dahl om Kommunals avhopp: ”Svårt att se någon vinnare”
Tobias Baudin: Jag är orolig för LO:s framtid
Avtalsrörelsens A till Ö
Få stenkoll på avtalsrörelsen – månad för månad
Populär arbetsmiljökonferens drar igång
Tips Idag drar arbetsmiljökonferensen ”Gilla Jobbet” igång i Stockholm. Aktuella ämnen är bland annat ledarskap och arbetsmiljöarbete. Under mars och april nästa år fortsätter konferensen till ytterligare sex orter. Bakom satsningen står bland annat arbetsmarknadens parter.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
Livesänds
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     25 oktober 2019
Tid           08:00-09:30
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     20 november 2019
Tid           08:45-09:45
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     6 december 2019
Tid           08:30-12:15
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.