Nytt från Svenskt Näringsliv
Torsdag 7 november 2019
Överskott
Finanspolitiska ramverket Finansministern vill slopa överskottsmålet. Men med krav på friår och familjeveckor, som leder till lägre tillväxt, och ett handelskrig som tilltar så kommer vi att vara tacksamma att det finns statliga medel att ta till, skriver biträdande chefekonom Jonas Frycklund. Läs mer »
Stockholms Städsystem_-6
Mångfald På Stockholms Städsystem är 90 procent av medarbetarna utlandsfödda och det är något som företagets vd Emma Unevik är mycket stolt över. ”Det är fantastiskt att handgripligen vara en del av integrationen. Vi pratar inte bara om det – vi gör det.” Läs mer »
sdlAPIxbacOgPM-nh
Upphandling Kaoset kring sjukvårdsmateriel har skapat en infekterad debatt. Upphandlingsexperterna Ellen Hausel Heldahl och Birgitta Laurent skriver att det inte är upphandlingslagarna som sätter stopp för affärer som håller hög kvalitet och har rätt pris. Problemet är dåligt ledarskap som inte klarar av att organisera förvaltningen efter inköpsbehovet. Läs mer »
Peter Adielsson (8)
Rekrytering De beskylls för att vara lata, bortskämda och mer intresserade av att rädda världen än att tjäna pengar. Samtidigt sitter unga medarbetare på ovärderlig kunskap som driver företagen framåt. Det här är Millennials. Läs mer »
Stig-Björn Ljunggren - röd
Ny ordförande Är det Tobias Baudin, Marie Nilsson eller någon annan som ska bli LO:s nya ordförande? Krönikören Stig-Björn Ljunggren spekulerar kring Karl-Petter Thorwaldssons efterträdare och förklarar vilka egenskaper som krävs av Landsorganisationens nästa hövding för att LO ska lyckas bli mer militant i sin samhällskritik. Läs mer »
Karl-Petter Thorwaldsson slutar som LO-ordförande
Kunskapstörstande lärare
Fortbildning 250 lärare och SYV från hela Sverige deltog på Svenskt Näringslivs Lärarfortbildningsdag i Stockholm. På schemat stod arbetsmarknad, framtidens lärande samt entreprenörskap och företagande, som diskuterades under föreläsningar och seminarier.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     19 november 2019
Tid           09:00-11:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     20 november 2019
Tid           08:45-09:45
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     27 november 2019
Tid           14:00-16:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     3 december 2019
Tid           12:00-14:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     6 december 2019
Tid           08:30-12:15
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.