Nytt från Svenskt Näringsliv
Tisdag 10 december 2019
Mattias Dahl
Anställning Kommunal och fyra andra fackförbund lämnar förhandlingarna om anställningsskydd och omställning. Mattias Dahl, vice vd, beklagar att några LO-förbund hoppar av och understryker att ambitionen är att driva förhandlingarna i hamn med PTK och LO. Läs mer »
svenska-pengar
Rapport Trots dagens låga räntepolitik har det blivit allt svårare för företag att ta lån. Det slår särskilt hårt mot industrin och handeln och i förlängningen hela Sveriges ekonomi, visar en rapport från Svenskt Näringsliv. Läs mer »
Bankregleringen och företagens kreditmöjligheter
Anna Lindqvist börjessons bil
Energi Kapaciteten i elnäten räcker inte till och kommunerna ligger efter i säkerställandet av elförsörjningen. Det påverkar näringslivet negativt. "För att kunna ladda den nya generationens bilar behöver vi tre gånger så mycket ström jämfört med tidigare", säger Anna Lindqvist, vd för Börjessons Bil. Läs mer »
Ali Omumi Migrationsverket
Arbetskraftsinvandring ABB-ingenjören Ali Omumi stämmer Migrationsverket på 600 000 kronor. Orsaken är att han först utvisades ur Sverige på vaga grunder och sedan nekades nytt arbetstillstånd på grund av en regel som inte fanns. ”Jag vill att Sverige blir mer välkomnande för människor som vill arbeta och göra rätt för sig.” Läs mer »
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     10 december 2019
Tid           10:00-11:30
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     10 december 2019
Tid           14:00-15:30
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     17 december 2019
Tid           08:30-10:00
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.