Nytt från Svenskt Näringsliv
Torsdag 12 december 2019
Tomas Jonsson, Bräcke kommun
Företagsklimat Debitering efter utfört tillsynsarbete är ett förslag som ligger hos Livsmedelsverket. Frågan fick uppmärksamhet i Bräcke efter att en företagare riktat kritik mot hur kommunen levererar sin tillsynstjänst. "Vi är tveksamma att tillämpa modellen med efterhandsdebitering", konstaterar miljöchef Tomas Jonsson. Läs mer »
Mia Hultgren
Sjukfrånvaro Industriföretaget TBO Haglinds förebyggande arbete är avgörande för den låga sjukfrånvaron. "Vi har fantastiska resultat. Samtalen handlar om att ge medarbetare metoder för att hantera arbete, privatliv, vardag och kriser", säger HR-chefen Mia Hultgren. Läs mer »
Jacke i Göteborg
Hållbarhet Klimatomställningen ställer nya krav på energipolitiken som behöver utvecklas för att möta framtida behov, enligt vd Jan-Olof Jacke. ”Vi ser att det kommer att behövas en bred politisk uppslutning kring dessa frågor.” Läs mer »
Vem är vem profiler
Arbetsmarknad De är människorna som har störst makt över din lön. Arbetsmarknadsnytt har listat de 20 mäktigaste i avtalsrörelsen och alla andra som du måste ha koll på. Känner du någon eller är du själv med på listan? Läs mer »
Avtalsrörelsens A till Ö
Få stenkoll på avtalsrörelsen – månad för månad
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     17 december 2019
Tid           08:30-10:00
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.