Nytt från Svenskt Näringsliv
14 januari 2020
upphandling
Upphandling Härjedalens kommun ställs inför rätta sedan Konkurrensverket bedömer att kommunen inte har följt regelverket i samband med upphandlingar värda 3,5 miljoner kronor. Kommunens tjänstemän erkänner att man har förhandlat utanför ramavtalet och accepterar följderna av en eventuell dom. Läs mer »
elektriker 16:9
Utbildning Studenter från yrkesutbildningar har en gynnsam löneutveckling, visar siffror från SCB som Ekonomifakta har sammanställt. Läs mer »
Enkät
Dataskyddslag Dataskyddsförordningen har varit i bruk i ett och ett halvt år. De värsta farhågorna har kommit på skam, men det finns ett stort behov av hjälp och förbättringar. ”Regeringen bör snarast möjligt tillsätta en ny utredning för att skapa regelförenkling”, säger Carolina Brånby, policyansvarig för dataskyddsfrågor. Läs mer »
Vad är fel med GDPR? – beskrivning av näringslivets utmaningar samt några förslag på förbättringar
Kemikalieskatt
Miljöskatt Syftet med kemikalieskatten är att minska användningen av farliga flamskyddsmedel i elektronik och stimulera övergången till ett miljö- och hälsovänligt alternativ. Företagaren Åke Arnesson anser att lagen inte fungerar och att det är dags för politikerna att tänka om. Läs mer »
Mattias Munter, Ingvar Backle, Erik Sjölander
Tjänstepension Egenföretagare måste bli bättre på att skilja en tjänstepension från en annan. Annars riskerar de att bli ekonomiskt utsatta i framtiden, varnar pensionsexperter. ”Risken är att placeringarna hamnar rakt ner i källaren”, säger Ingvar Backle, pensionsexpert på Svenskt Näringsliv. Läs mer »
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     28 januari 2020
Tid           12:30-13:30
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     11 februari 2020
Tid           09:00-11:00
Med vårt nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter. Nyhetbrevet kommer två gånger i veckan.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.