Nytt från Svenskt Näringsliv
16 januari 2020
BesökEON1
Hållbar tillväxt Jan-Olof Jacke, Svenskt Näringslivs vd, har fokus på hållbarhet under sina företagsbesök runt om i landet. Nyligen besökte han E.ON i Norrköping. Energigiganten satsar på att ställa om till 100 procent förnybar energi. Läs mer »
Skellefteå kommun
Företagsklimat Företagen går bra, arbetslösheten är låg och snart öppnar Northvolts omtalade batterifabrik. Ändå backar Skellefteå 42 placeringar i kommunrankingen. Trenden ska vändas genom att fler verksamheter konkurrensutsätts. ”Vi har identifierat områden där kommunen skulle kunna bli kund i stället för utförare”, säger näringslivschef Bengt Ivansson. Läs mer »
Hon trivs med att byta jobb
På ny post Sex år av arbetsglädje? Japp. 200 möten med företagare. Visst. Respekt för politiker? Absolut. Annika Bröms har varit engagerad som regionchef i Stockholm. Nu väntar jobbet som ansvarig för SME-kommittén.
Andreas Åström Karl-Petter Thorwaldsson
Arbetsmarknad Ett direkt hot mot den svenska modellen och tomma löften om att Sverige ska få undantag. Kritiken från den svenska arbetsmarknaden är stark när EU vill införa minimilöner inom unionen. ”Men jag är rädd för att det inte går att stoppa”, säger Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega. Läs mer »
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     28 januari 2020
Tid           12:30-13:30
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     11 februari 2020
Tid           09:00-11:00
Med vårt nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter. Nyhetbrevet kommer två gånger i veckan.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.