Nytt från Svenskt Näringsliv
21 januari 2020
Pär Svärdson3
Miljö Apoteas logistikcenter är motorn i Sveriges första fullskaliga nätapotek. Med vd Pär Svärdson i täten, är de nu i full gång med att också bli Sveriges mest hållbara företag. "För oss är miljönytta likställt med konkurrenskraft." Läs mer »
Europaparlamentet
Internationell handel Svenskt Näringsliv är som enda europeiska näringslivsorganisation inbjuden när Europaparlamentet diskuterar handelspolitik på tisdagen. ”Det innebär en fantastisk möjlighet att vara med och påverka hur EU ska hantera frihandelsavtal, USA, Kina och hållbarhetsfrågor”, säger Anna Stellinger, chef för internationella och EU-frågor. Läs mer »
Lisa Skylare, Gällökliniken
Välfärd När regionen beslutade att lägga ner folktandvården i Gällö valde några av medarbetarna att ta över verksamheten. Redan första året vändes underskott till plusresultat och nyligen fick Gällökliniken en utmärkelse för sin fina service. "Våra patienter är våra bästa medarbetare och att de har röstat fram oss betyder jättemycket", säger Lisa Skylare, vd och tandläkare. Läs mer »
Gabriella Sebardt2
EU Arbetsmarknadsfrågorna klättrar allt högre upp på EU:s agenda, trots att det är ett område där förutsättningarna är så olika. ”Det är väldigt tokigt att trycka på alla länder samma regler”, säger Gabriella Sebardt, som arbetar med EU-arbetsrättsliga frågor i Bryssel. Läs mer »
Personalliggarna saknar effekt
Skatt Personalliggarna uppfyller inte sitt syfte, att motverka skattefusk, svartarbete och osund konkurrens. Därför bör de avskaffas, konstaterar Skatteverket i en utvärdering.
Gymnasiepejl - yrkesprogrammet som ger jobb snabbast
Utbildning Vägen till arbetsmarknaden varierar mellan olika gymnasieskolor. Många yrkesprogram ger jobb och inkomst snabbt efter examen. Jämför hur det har gått för tidigare elever på skolor nära dig med Ekonomifaktas nya Gymnasiepejl.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     28 januari 2020
Tid           12:30-13:30
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     11 februari 2020
Tid           09:00-11:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     11 februari 2020
Tid           09:30-15:00
Med vårt nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter. Nyhetbrevet kommer två gånger i veckan.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.