Nytt från Svenskt Näringsliv
28 januari 2020
Annika Wedberg bild3
Lönemodell Att ha en gemensam global löneprocess samtidigt som löner och villkor måste vara konkurrenskraftiga lokalt är en utmaning. Det konstaterar Annika Wedberg som arbetar med lön och belöning på Ericsson. Här berättar hon hur företaget gör för att ta fram den bästa lösningen. Läs mer »
Yrkesvägledning
Utbildning Skolinspektionen ska vara vass och tydlig så att den kan göra skarpa ingripanden. Utvecklingen är positiv, men den kan bli bättre. Det skriver Svenskt Näringslivs utbildningsexperter Karin Rebas och Johan Olsson som lyfter fem reformområden. Läs mer »
Granska för att förbättra - En analys av Statens Skolinspektion
Dahlbergs Skogsvård
Tillväxt 25 tons kap- och klyvkraft i svenskt stål, direkt från norditalienska staden Udine. Vedmaskinen är den enda i sitt slag i Norden och ska möta en omättlig marknad. Trots det är vedproduktionen bara en bisyssla för familjeföretaget Dahlbergs Skogsvård. Läs mer »
Fredrik Persson,ordförande Svenskt Näringsliv
Företagsklimat Reformagenda 2022 är namnet på Svenskt Näringslivs nya satsning. Syftet är att tillsammans med medlemsföretagen ta fram konkreta förslag till förbättringar och leverera till politikerna i god tid inför nästa val. "Vi blir mer konstruktiva i stället för att gnälla på missförhållanden", säger ordförande Fredrik Persson. Läs mer »
Mörtvik om AF
Arbetsmarknad ”Kaoset är ju en följd av det stora varslet som i sin tur är en följd av M:s och KD:s budget”, säger Roger Mörtvik, statssekreterare hos arbetsmarknadsministern. Efter en turbulent höst är han inte alls orolig för de förändringar som Arbetsförmedlingen ska genomgå – trots att väldigt lite är ändrat och det mesta bara senarelagt. Läs mer »
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     28 januari 2020
Tid           12:30-13:30
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     11 februari 2020
Tid           09:00-11:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     11 februari 2020
Tid           09:30-15:00
Med vårt nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter. Nyhetbrevet kommer två gånger i veckan.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.