Nytt från Svenskt Näringsliv
13 februari 2020
sdlccy38QQiG-8-nh
Digitalisering Regeringens bredbandsmål för 2020 kommer inte att nås. Misslyckandet sätter käppar i hjulet för såväl kommunernas effektivisering och tillväxten på landsbygden. Läs mer »
Kents Bilcentrum i Rättvik
Skatter Bonus malus-krav minskar omsättningen för bilförsäljningsföretaget med mer än 15 miljoner kronor. En irriterad Per Gruvris menar att argumenten inte håller och att miljön inte skonas. Läs mer »
Cilla Gauffin
Samordningsvinster Berg och Härjedalen jobbar tillsammans inom miljö/bygg och vatten/avfall. Förbättrad kompetensförsörjning, ökad tillgänglighet och effektivitet följer i spåren. "Tanken med samgåendet var att behålla en bra service till våra invånare", säger Cilla Gauffin, miljö- och byggchef. Läs mer »
Trä- och Möbelföretagen har 7 000 vakanser
Arbetsmarknad Trä- och Möbelföretagen är i stort behov av arbetskraft, närmare 7 000 tjänster, visar den senaste rekryteringsrapporten. Bristen på yrkesutbildad arbetskraft gör det svårare för medlemsföretagen att hävda sig i konkurrensen.
Arbetslivskriminalitet
Arbetsmarknad Regeringen tillsätter en utredare för att följa upp arbetet med arbetslivskriminalitet. Initiativet välkomnas av arbetsgivarna. ”Tyvärr har vi arbetslivskriminalitet i det här landet och det vill vi ha bort”, säger Carina Lindfelt, chef för avdelningen Arbetsmarknad på Svenskt Näringsliv. Läs mer »
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     5 mars 2020
Tid           08:30-09:30
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     18 mars 2020
Tid           10:00-12:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     3 april 2020
Tid           09:30-15:15
Med vårt nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter. Nyhetbrevet kommer två gånger i veckan.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.