Nytt från Svenskt Näringsliv
Tisdag 25 februari 2020
Pengar2
Avtalsrörelsen Fackets anspråk på ökade pensioner, låglönekrav och gränser för lägsta löner trissar upp lönekraven i årets avtalsrörelse. De som befaras stå för notan är alla de som inte har ett jobb, när barriären till svensk arbetsmarknad höjs väsentligt. Läs mer »
Gudmundsson
Tillsyn Många kommuner tar betalt i förskott för tillsyn och inspektioner, i stället för att tillämpa efterhandsdebitering. Sven-Olof Gudmundsson som driver en Circle K-mack i Halmstad har flera gånger fått betala för fler inspektionsbesök än vad kommunen har utfört. Läs mer »
Kirsten Hallman Pettersson, Gällivare hälsocentral
Skatt Verksamheten på Gällivare Hälsocentral är stabil och uppskattad men moms på inköp av vårdtjänster oroar. "I värsta fall får vi slå igen", säger verksamhetsledaren Kirsten Hallman Pettersson. Läs mer »
Visa skatternas del av lönen på lönebeskedet
Skatt Det vore bra om lönebeskeden tydligt visar de skatter som företag och medarbetare faktiskt betalar. Så här kan du som företagare med några enkla handgrepp synliggöra skatterna på lönebeskedet.
Ayanle Barre
Arbetsmarknad Det tog två år. Sedan var Ayanle Barre, ingenjör från Etiopien inne på den svenska arbetsmarknaden. Vägen dit blev kortare bland annat tack vare arbetsmarknadsprogrammet Korta vägen. Läs mer »
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     5 mars 2020
Tid           08:30-09:30
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     18 mars 2020
Tid           10:00-12:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     3 april 2020
Tid           09:30-15:15
Med vårt nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter. Nyhetbrevet kommer två gånger i veckan.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.