Nytt från Svenskt Näringsliv
Tisdag 3 mars 2020
Namnlöst-1
Kommentar Istället för EU-styrda minimilöner borde lönebildningen skötas i respektive medlemsland, skriver Anders Edholm, chef på EU-kontoret. Läs mer »
äldreomsorg 16 9
Välfärd Frihetsreformen, LOV, har funnits i mer än tio år. I spåren följer bättre kostnadskontroll, ökat fokus på kvalitet men framför allt att människor i större utsträckning själva bestämmer över sin vård och omsorg. Läs mer »
Klassrum
Debatt Företrädare för Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund vill avskaffa kötid som urvalskriterium för fristående skolor för att motverka segregation. Fel fokus, anser Svenskt Näringsliv som hellre ser åtgärder som ökar kvalitén i skolan.     Läs mer »
Annika Andersson och Ulrica Burman, Vilhelmina kommun
Företagsklimat Utbildning i bemötande, en ny upphandlingspolicy, samtidigt som branscher får extra uppmärksamhet enligt ett rullande schema. Refrängen bland Vilhelminas politiker är bättre villkor för företagare. Läs mer »
Annica Ånäs bild 2
Lönesättning ”När vi mäter beteenden och inte bara affärsresultat får vi ett långsiktigt resultat”, säger Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs. Det väger tungt i lönesättningen om medarbetare lever upp till företagets starka fokus på värderingar. Läs mer »
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     5 mars 2020
Tid           08:30-09:30
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     13 mars 2020
Tid           09:00-10:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     18 mars 2020
Tid           10:00-12:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Fullbokat
Datum     3 april 2020
Tid           09:30-15:15
Med vårt nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter. Nyhetbrevet kommer två gånger i veckan.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.