Nytt från Svenskt Näringsliv
Onsdag 18 mars 2020
Dahl o Wastfält
Avtal Svenskt Näringsliv och Unionen har kommit överens om ett centralt kollektivavtal rörande korttidsarbete. Svenskt Näringsliv har länge efterfrågat ett nytt system för korttidsarbete och coronavirusets allvarliga konsekvenser för svenska företag och jobb har gjort detta än mer angeläget. Läs mer »
Kris
Corona Myndigheter, kommuner och regioner kan hjälpa till för att mildra effekterna av coronaviruset. Regionverksamheten har tagit fram ett åtgärdspaket för att öka förståelsen för företagens utsatta läge och föreslår bland annat förlängda betalningstider och mer tid till krishantering. Läs mer »
Anna Stellinger 4_
Kommentar Även i kristider är det viktigt med samarbete och frihandel. Kortsiktiga protektionistiska åtgärder gör skada, skriver Anna Stellinger, chef för internationella och EU-frågor. Läs mer »
Anne Wigart 2
Juridik Svenskt Näringsliv har skickat en begäran till Justitiedepartementet om en tillfällig lagändring för att minimera antalet fysiskt närvarande deltagare på bolagsstämmor. Detta för att minska smittspridningen av coronaviruset och skydda personer i riskgrupper. Läs mer »
Skrivelse S2-2020_Hemställan om tillfällig ändring av ABL för att underlätta att antalet fysiska deltagare vid bolagsstämmor minimeras - mars 2020
36224954-corona-viruses-3d-inside-an-organism
Corona Med anledning av den senaste tidens utveckling gällande spridningen av coronaviruset har vi sammanfattat var du som företagare kan hitta aktuell information. Läs mer »
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Inställt
Datum     18 mars 2020
Tid           10:00-12:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Inställt
Datum     25 mars 2020
Tid           10:00-12:30
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Inställt
Datum     3 april 2020
Tid           09:30-15:15
Med vårt nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter. Nyhetbrevet kommer två gånger i veckan.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.