Nytt från Svenskt Näringsliv
Tisdag 14 april 2020
Jan-Olof Jacke 2
Coronakrisen Regeringen och januaripartierna utökar företagens möjligheter till korttidspermitteringar med upp till 80 procent av arbetstiden. ”Det är bra att reglerna för korttidspermitteringar förbättras och att anståndsräntan sänks, men det behövs mer för att rädda företag och jobb”, säger vd Jan-Olof Jacke. Läs mer »
Åre Produktion Foto_Jonas Kullman_3
Coronakrisen Näringslivet är mer sammansmälta och sårbara än någon gång förut. Stängda fabriker i Italien bäddar för problem för det svenska tillverkningsföretaget Åre Produktion. Beställda komponenter uteblir, order läggs på is. ”Om vi inte kan leverera så tappar vi kunder”, säger vd Thomas Olsson. Läs mer »
A9
Coronakrisen För att ge medlemsstaterna möjlighet att rädda företag och jobb under coronakrisen har kommissionen utvidgat EU:s regelverk för statligt stöd. Samtidigt behöver jämlika konkurrensvillkor och ett fritt företagande värnas, skriver konkurrens- och statsstödsexpert Stefan Sagebro. Läs mer »
KSO Västernorrland 2020
Coronakrisen Kommuner och regioner fick ytterligare 15 miljarder kronor till följd av coronakrisen. 245 miljoner fördelades mellan Västernorrlands kommuner. Läs hur kommunalråden använder pengarna. Läs mer »
Krävs snabba besked för att hjälpa företegen
Coronakrisen I en skrivelse till finansdepartementet uppmanar Svenskt Näringsliv till snabba åtgärder på skatteområdet för att undanröja eller minska problemen som medlemsföretagen brottas med i spåren av coronapandemin.
Skrivelse S4-2020_Ang Corona till Fi-dep och Skatteverket
Julia Skordby, Ebba Engdahl, Sarah Delvén och Agnes Halvardson
Ung Företagsamhet Bara hälften av landets UF-mässor hann hållas innan coronautbrottet. Trots det blir Sverigefinalen av – digitalt. ”S tälla om, inte ställa in, har blivit vårt motto. De här eleverna är viktigare än någonsin”, säger Cecilia Nykvist, vd på Ung Företagsamhet Sverige. Läs mer »
36224954-corona-viruses-3d-inside-an-organism
Corona Med anledning av den senaste tidens utveckling gällande spridningen av coronaviruset har vi sammanfattat var du som företagare kan hitta aktuell information. Läs mer »
Tips Sverige och världen befinner sig just nu i ett allvarligt läge där händelseutvecklingen går mycket fort. Ladda ner fPlus-appen så får du alla nyheter du behöver direkt när de händer. Läs mer »
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Med vårt nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter. Nyhetbrevet kommer två gånger i veckan.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.