Nytt från Svenskt Näringsliv
Tisdag 26 maj 2020
Mattias Dahl 8
Arbetsmarknad I söndags spreds uppgifter i SVT om den pågående Las-utredningen. Mattias Dahl, vice vd, vill inte kommentera förrän utredningen är officiell. Helst vill han att parterna ska komma överens om betydligt bredare och bättre regler för framtidens arbetsmarknad. Läs mer »
Webbseminarium
Stödpaketen Beskedet att permitteringsstöd inte får kombineras med utdelning gör förvirringen och osäkerheten hos företagen än större. I stället för att få hjälpen från staten lämnas de nu ensamma i kampen mot corona. ”Får vi inte permittera måste vi säga upp”, säger Joakim Nilsson på Triator. Läs mer »
Jonas Eriksson, Norra Skog
Äganderätten Markägarna som stämt staten för att få ersättning då de nekats tillstånd att avverka fjällnära skog har fått rätt i Mark- och miljööverdomstolen. "Från början till slut har detta varit en segsliten, påfrestande process för alla som äger fjällnära skog", säger Jonas Eriksson, medlemschef på Norra Skog. Läs mer »
Fredrik Gundhe, Dala Kvalitetsskog
Arbetsmarknad Regeringen har, efter en rekommendation från Europeiska rådet och kommissionen, meddelat att man kommer att införa undantag i inreseförbudet för säsongsarbetare inom trädgårds- och skogsnäringen. "Jag känner en stor lättnad. Det här förändrar allt. Jag blir precis mållös", säger Fredrik Gundhe, ägare och vd på Dala Kvalitetsskog. Läs mer »
Vi behöver återstarta Sverige!
Digitalt framtidsmöte Utmaningarna står på rad när världen ska hantera framtiden efter den akuta coronakrisen. Svenskt Näringsliv bjuder in till ett digitalt och interaktivt framtidsmöte. Seminariet äger rum på torsdag 28 maj kl 16.00-17.00.
36224954-corona-viruses-3d-inside-an-organism
Corona Med anledning av den senaste tidens utveckling gällande spridningen av coronaviruset har vi sammanfattat var du som företagare kan hitta aktuell information. Läs mer »
Tips Sverige och världen befinner sig just nu i ett allvarligt läge där händelseutvecklingen går mycket fort. Ladda ner fPlus-appen så får du alla nyheter du behöver direkt när de händer. Läs mer »
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Bryssel
Datum     29 maj 2020
Tid           11:00-12:00
Med vårt nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter. Nyhetbrevet kommer två gånger i veckan.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.