Nytt från Svenskt Näringsliv
Tisdag 16 juni 2020
Las-utredare
Arbetsmarknad LO, PTK och Svenskt Näringsliv tillsatte i januari 2020 tre arbetsgrupper för att ta fram förslag till regler för anställningsskydd, omställningssystem och kollektivavtalad arbetslöshetsförsäkring i privat sektor. Resultatet redovisas i en partsgemensam rapport. Läs mer »
Jenny Svärd
Kommentar Ett produktpass fungerar som ett potentiellt effektivt verktyg i den cirkulära ekonomin, anser Svenskt Näringsliv. ”Vi har tagit fram ett underlag som visar hur ett system med produktpass bör utformas för att var funktionellt och effektivt”, skriver Jenny Svärd, expert cirkulär ekonomi. Läs mer »
Staffan Ström
Coronakrisen En återgång till arbetsmarknaden riskerar att få negativa skatteeffekter eftersom det inte finns möjlighet att pausa utbetalningen av tjänstepensionen. "Alla jag träffar håller med om att dagens regelverk är tokigt", säger Staffan Ström på Alecta. Läs mer »
Anne-Marie-Eklund-Löwinder
Säkerhetspodden Rensa bort gamla appar och programvaror, se till att virusskydd och brandvägg fungerar. Det är några tips som säkerhetsexperten Anne-Marie Eklund Löwinder ger i det senaste avsnittet av Svenska Säkerhetspdden för att slippa it-attacker. Läs mer »
Ny faktasajt visar hur företag och jobb påverkas av coronakrisen
Statistik Svenskt Näringsliv har lanserat en ny faktasajt som i realtid visar hur coronapandemin påverkar svenska företag och jobb. På sajten finns siffror över bland annat varsel om uppsägningar, antal arbetslösa, korttidspermitteringar, konkurser och rekonstruktioner samt antalet medarbetare som berörs av dessa. Du kan välja om du vill se siffrorna för hela riket eller i ditt län.
Magdalena Andersson 9
Coronakrisen Bristen på stöd till enskilda firmor har blivit en het potatis på hög politisk nivå. Men nu säger källor till Arbetsmarknadsnytt/fPlus att finansutskottet kommer att fatta beslut i frågan om extra stöd till enskilda firmor under tisdagen. Läs mer »
Experter: Så diskriminerar staten hundratusentals företagare
Taxibranschen på fallrepet – företag utan krishjälp
Företagare lämnas helt utan stöd: "Oroar mig för skattemoralen"
Valde fel bolagsform – nu nobbas de krishjälp
Nu måste konsultbrackan gänga sig med en fastanställd
Tips Sverige och världen befinner sig just nu i ett allvarligt läge där händelseutvecklingen går mycket fort. Ladda ner fPlus-appen så får du alla nyheter du behöver direkt när de händer. Läs mer »
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Med vårt nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter. Nyhetbrevet kommer två gånger i veckan.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.