Jobba med lönen
Torsdag 21 februari 2019
Sickla Front (Foto T.Axlund)
Kompetens Trots att lönerna trissats upp i byggbranschen står TL Bygg fast vid att lönerna ska vara marknadsmässiga och inte skena iväg. Företaget har i stället satsat extra mycket på att personalen mår bra och får utvecklas. Läs mer »
Publik 2
Forskning Lönen är bara en av många faktorer som motiverar och får medarbetare att prestera bättre på arbetet. Det finns annat som är viktigare, visar en ny forskningsrapport. Läs mer »
Åsa Ström2
Rundfråga Vi frågade tre deltagare på seminariet där rapporten Anställdas syn på lön, motivation och prestation presenterades, vad de anser om resultatet. De svarade så här. Läs mer »
Sara Hedman-Hallonsten bild2
Hallå där Sara Hedman-Hallonstén, avtalsspecialist på Unionen. Vad har ni fokus på just nu när det gäller lönebildning? Läs mer »
Lönebildningsdag_edel
Krönika Sannolikheten att en medarbetare accepterar en förändring, en bedömning eller en nödvändig åtgärd är mycket större om ledaren kan få medarbetaren att förstå VARFÖR. Det gäller även vid lönesättning, skriver Edel Karlsson Håål. Läs mer »
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
I nyhetsbrevet är den företagsnära lönebildningen och den medarbetarbetarnära lönesättningen i fokus. Här delar företag med sig av sina erfarenheter av att jobba med lönen för att motivera medarbetarna och utveckla företagets affär. Aktuella frågor och händelser inom lönebildningsområdet lyfts. Nyhetsbrevet kommer ut en gång per månad.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Edel Karlsson Håål, +46 8 553 430 58, edel.karlssonhaal@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.