Jobba med lönen
Torsdag 14 juni 2018
Katarina Sigéus Ek
Ledarskap Eon flyttar ut ansvaret för tjänstemännens löner till cheferna. Farhågor för att sifferlösa avtal utan central kontroll får lönerna att skena visar sig vara obefogade, enligt hr-chefen Katarina Sigeus Ek. ”Vill chefen ge tio procent får chefen ge tio procent”. Läs mer »
Sven-Olof Gudmundsson
Lönebildning På Circle K Sannarp i Halmstad har stationschefen Sven-Olof Gudmundsson utvecklat ett eget bonuslönesystem. Genom att delegera ansvar till de anställda och ge möjlighet till bonuslön, har han fått motiverade medarbetare och en lönsam bensinmack. Läs mer »
Magnus Sverke
Forskning Mer än hälften av de privatanställda har inte lönesamtal med sin chef. Det visar en unik forskningsstudie om verksamhetsnära lönesättning som presenteras efter sommaren. Psykologiprofessorn Magnus Sverke leder projektet. Läs mer »
Edel Karlsson Håål
Jobba med lönen Medarbetare som presterar på topp har en relativt snabb löneutveckling, men stannar de länge i samma befattning riskerar de tillslut att ha ett för högt löneläge för sin roll. I löneskolans lektion 11 ger Edel Karlsson Håål exempel på hur det kan lösas. Läs mer »
Dags igen för Lönebildningsdagen
Tips Boka in den 19 september. Då är det dags för Lönebildningsdagen i Stockholm. Den här gången handlar dagen om hur lönen kan användas för att forma beteenden och skapa attraktiva arbetsplatser med prestation och resultat i fokus.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
I nyhetsbrevet är den företagsnära lönebildningen och den medarbetarbetarnära lönesättningen i fokus. Här delar företag med sig av sina erfarenheter av att jobba med lönen för att motivera medarbetarna och utveckla företagets affär. Aktuella frågor och händelser inom lönebildningsområdet lyfts. Nyhetsbrevet kommer ut en gång per månad.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Edel Karlsson Håål, +46 8 553 430 58, edel.karlssonhaal@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.