Socialförsäkring i förändring
Måndag 5 november 2018
skanska
Socialförsäkring Sjukskrivningarna ökar men det saknas forskning om varför. AFA försäkring satsar därför på ett fyraårigt forskningsprogram om unga i arbetslivet. Skanska jobbar förebyggande. "En frisk start på arbetslivet är viktigt. Det gäller både ohälsa såväl som olyckor. Vi har en nollvision för olyckor på våra arbetsplatser och sätter alltid säkerheten först", säger Ann Eriksson, HR specialist. Läs mer »
sdltc83a669-nh
Socialförsäkring Styrningen av Försäkringskassan behöver bli mer långsiktig och uthållig, enligt Inspektionen för socialförsäkringen, ISF. "Regeringens uppdrag om mer stöd till människor och förändringar på myndigheten behövdes", säger socialminister Annika Strandhäll. Läs mer »
lennart Hedström TRR
Omställning Fler kvinnor får nytt jobb, högre lön och befattning, det visar ny statistik från TRR, Trygghetsrådet. Det är också fler kvinnor än män som kommer i nytt arbete efter att de blivit uppsagda. Lennart Hedström, vd på TRR, menar att det kan finnas flera förklaringar till statistiken. Läs mer »
Ökade kontroller av tillfällig föräldrapenning
Notis Försäkringskassan har ökat antalet kontroller och kvaliteten i kontrollerna av tillfällig föräldrapenning. Det är ett resultat av en granskning som gjordes i våras och som visade att nästan 15 procent av de utbetalade dagarna och pengarna betalas ut felaktigt. I takt med att fler kontroller genomförts har även antalet anmälningar ökat. Hittills i år har över 43 miljoner kronor krävts tillbaka från föräldrar som gjort fel, och antalet polisanmälningar har nästan fördubblats jämfört med föregående år.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Detta är ett nyhetsbrev som tar upp spännande exempel och nya idéer inom socialförsäkringsområdet. I nyhetsbrevet får du tips och idéer på hur bland annat företag kan bidra med att hitta nya lösningar på till exempel sjukskrivningar, rehabilitering och hur man kan få fler i arbete. Nyhetsbrevet kommer ut en gång i månaden.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Catharina Bäck, +46 8 553 431 53, catharina.back@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.