Socialförsäkring i förändring
Torsdag 2 maj 2019
Folkhälsan
Sjukskrivning Ju större företag, desto mer utbredd sjukfrånvaro. Samtidigt har satsningar på förebyggande åtgärder och rehabilitering effekt, visar en rapport från Svenskt Näringsliv. Läs mer »
Vägar tillbaka till arbete - företagens erfarenheter av sjukfrånvaron och den arbetsplatsinriktade rehabiliteringen
Läkare med ipad
Sjukskrivning Förenklade läkarintyg skapar problem för arbetsgivaren att värdera och ta tillvara sjukskrivna medarbetares arbetsförmåga. En studie från Inspektionen för socialförsäkringen, ISF, visar att förenklade läkarintyg leder till fler sjukskrivningar. Läs mer »
Susanna-stymne-airey
Sjukskrivning Kunskapen om orsakerna till psykisk ohälsa är grunda och det saknas framgångsrika metoder för en snabb återgång till arbetslivet. Därför satsar AFA försäkring på ett fyraårigt forskningsprogram. Det är en stor satsning, konstaterar forskningschef Susanna Stymne Airey. Läs mer »
Samverkan mot välfärdsbrott
Brott Den årliga redovisningen från myndighetssamverkan mot den organiserade brottligheten har publicerats och den har i år fokuserat särskilt på brott mot välfärdssystemet. Sedan 2014 har Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen sparat 280 miljoner kronor till statskassan genom sitt arbete i satsningen. "Det är otroligt viktigt att vi värnar vår välfärd och vår unika socialförsäkring", säger Försäkringskassans tillförordnade generaldirektör Maria Hemström Hemmingsson.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Detta är ett nyhetsbrev som tar upp spännande exempel och nya idéer inom socialförsäkringsområdet. I nyhetsbrevet får du tips och idéer på hur bland annat företag kan bidra med att hitta nya lösningar på till exempel sjukskrivningar, rehabilitering och hur man kan få fler i arbete. Nyhetsbrevet kommer ut en gång i månaden.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Catharina Bäck, +46 8 553 431 53, catharina.back@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.