Socialförsäkring i förändring
Torsdag 3 oktober 2019
Hamnen
Arbetsmiljö Efter några turbulenta år har lugnet lagt sig över hamnen i Göteborg. "Nu är läget förändrat. Vi fokuserar på hälsa och engagemang, friska medarbetare och goda rutiner, säger Anna Bergqvist, chef för HR på APM Terminals. Läs mer »
Jonas Wikman, HR direktör Hägglunds
Skatt Regeringens kritiserade vårdskatt får allvarliga konsekvenser för arbetsgivare som jobbar för friska medarbetare. "En försämring som kan leda till en ökning av sjukskrivningarna", säger Jonas Wikman, HR-direktör på BAE Systems Hägglunds. Läs mer »
unga företagare 28380390-verksamhetsplanering-i-skonhetssalongen
Trygghetssystem Utredningen "Ett tryggare företagande i ett förändrat arbetsliv – för tillväxt och innovation" har överlämnat sitt betänkande till regeringen. En besvikelse, anser Svenskt Näringsliv och Företagarna, som vill se skarpa förslag för förbättrad trygghet för företagaren. Läs mer »
IFAU: Kontroller ger jobb fortare
Notis En rapport från IFAU visar att aktivitetsrapporter och kontroller gör att arbetslösa män kommer i arbete fortare. Rapporten visar att sanktioner vid regelbrott har haft betydelse.
FK inför slumpmässiga kontroller av föräldrapenning
Notis Ökade slumpmässiga manuella kontroller inför utbetalning av föräldrapenning införs av Försäkringskassan. De manuella kontrollerna kompletterar efterkontrollerna och ska underlätta upptäckten av bidragsbrott, enligt Försäkringskassan.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Detta är ett nyhetsbrev som tar upp spännande exempel och nya idéer inom socialförsäkringsområdet. I nyhetsbrevet får du tips och idéer på hur bland annat företag kan bidra med att hitta nya lösningar på till exempel sjukskrivningar, rehabilitering och hur man kan få fler i arbete. Nyhetsbrevet kommer ut en gång i månaden.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Catharina Bäck, +46 8 553 431 53, catharina.back@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.