Förmånsbeskattning på privata sjukvårdsförsäkringar slår i första hand mot mindre företag ##PreheaderTrack##
Läs nyhetsbrevet på webben

Svenskt Näringsliv   Måndag 4 september 2017
Socialförsäkring i förändring
vid dator 16 9

Fel straffbeskatta privata sjukvårdsförsäkringar

SJUKVÅRDSFÖRSÄKRING Förmånsbeskattning på privata sjukvårdsförsäkringar ser ut att bli en del av regeringens kommande budgetproposition, med närmare en miljard i uppskattade ökade intäkter. Regeringens och Vänsterpartiets förslag är en straffbeskattning av arbetsgivare som aktivt jobbar för att minska sjukfrånvaron och öka hälsan hos medarbetarna, enligt Mats Persson, liberalernas ekonomisk-politiska talesperson.


Markus Larsson, projektledare vid Inspektionen för Socialförsäkringen, ISF.

Stora brister i Försäkringskassans arbete

SJUKFÖRSÄKRING Inspektionen för Socialförsäkringen, ISF, riktar i en nyligen publicerad rapport kritik mot Försäkringskassan. Granskningen visar allvarliga kvalitetsbrister i sjukskrivningsprocessen. "Kritiken är allvarlig eftersom risken är stor att sjukpenning betalas ut till fel individer och att den enskilde inte får det stöd som krävs för att komma tillbaka till arbete" , säger Markus Larsson, projektledare för granskningen.


Anders Tengström forskare, legitimerad psykolog och docent i psykologi vid Karolinska Institutet.

"Individens ansvar är en viktig del av rehabiliteringen”

SJUKSKRIVNING Ökad stress och psykisk ohälsa är ett stort och växande problem. En som anser att det är stöd till individen, snarare än mer lagstiftning, som är lösningen för minskad ohälsa är Anders Tengström forskare, legitimerad psykolog och docent i psykologi vid Karolinska Institutet.


 
Om nyhetsbrevet

Socialförsäkring i förändring är ett nyhetsbrev som tar upp spännande exempel och nya idéer inom socialförsäkringsområdet. I nyhetsbrevet får du tips och idéer på hur bland annat företag kan bidra med att hitta nya lösningar på till exempel sjukskrivningar, rehabilitering och hur man kan få fler i arbete. Nyhetsbrevet kommer ut en gång i månaden.

Tyck till om nyhetsbrevet »
Avsluta din prenumeration Avsluta din prenumeration »

Kontakt

Catharina Bäck, Svenskt Näringsliv

Tfn 08-553 431 53
Tyck till om nyhetsbrevet Tyck till om nyhetsbrevet Tyck till om nyhetsbrevet Fler nyhetsbrev från Svenskt Näringsliv Avsluta din prenumeration Avsluta din prenumeration
Svenskt Näringsliv   114 82 Stockholm   Telefon: 08-553 430 00   www.svensktnaringsliv.se