Socialförsäkring i förändring
Tisdag 3 april 2018
Barn dagis
Vab Nära 900 miljoner kronor har felaktigt betalats ut för vård av sjukt barn, enligt en ny rapport från Försäkringskassan. Att systemet för anmälan och utbetalning har blivit för enkelt och lätt att missbruka håller inte Alexandra Wallin vid Försäkringskassan med om. Läs mer »
Emma Carlsson L
Valspecial Emma Carlsson Löfdahl (L) vill att första reformen efter ett maktskifte ska innebära mer stöd till sjukskrivna. ”Jag vill att den bortre tidsgränsen ska återinföras för att garantera hjälp tillbaka till arbete" säger hon. Läs mer »
Hans Gidhagen
Pension Upphandlingen av valbara bolag inom tjänstepensionen ITP är klar. Hans Gidhagen, förhandlare och försäkringsexpert, är stolt över resultatet: ”Årets upphandling av ITP har lyckats pressa avgifterna utan att tumma på kvalitéten” Läs mer »
Cecilia Björkelund
Arbetshälsa Tät och regelbunden kontakt med patienten ger tidigare återgång i arbete vid psykisk ohälsa. Det visar en studie vid Sahlgrenska akademien vid Göteborgs universitet. Cecilia Björkelund, seniorprofessor i allmän medicin, har lett arbetet. Läs mer »
Kvinnor med hög inkomst delar mest jämställt på föräldrapenningen
Notis Nästan vart tredje föräldrapar där kvinnorna har hög inkomst har också delat jämställt på dagarna för föräldrapenning, visar ny statistik från Försäkringskassan.
fPlus
Prenumerera på ƒPlus, så får du de bästa nyheterna från Sverige och världen i inkorgen varje vardagsmorgon.
Anmäl dig på www.fplus.se.
Detta är ett nyhetsbrev som tar upp spännande exempel och nya idéer inom socialförsäkringsområdet. I nyhetsbrevet får du tips och idéer på hur bland annat företag kan bidra med att hitta nya lösningar på till exempel sjukskrivningar, rehabilitering och hur man kan få fler i arbete. Nyhetsbrevet kommer ut en gång i månaden.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Catharina Bäck, +46 8 553 431 53, catharina.back@svensktnaringsliv.se