Socialförsäkring i förändring
Måndag 5 mars 2018
Socialminister Annika Strandhäll.
Sjukförsäkring Samverkan kring sjukförsäkringen har visat sig en stor utmaning, enligt socialminister Annika Strandhäll. Nu presenteras ett nytt åtgärdsprogram som ska underlätta för detta, och se till att ingen faller mellan stolarna. Läs mer »
Peter Seger, vd Sophiahemmet.
Vårdskatt "Som arbetsgivare vill jag att alla anställda ska komma tillbaka så snabbt som möjligt till arbetsplatsen", säger Peter Seger, vd Sophiahemmet. Läs mer »
Rickard Persson (MP), ledamot i socialförsäkringsutskottet.
Valspecial Flexibelt arbetsliv är en reform som leder till ett längre och mer hållbart arbetsliv, menar Miljöpartiet.  Läs mer »
Socialförsäkringens utgifter ökar
Prognos Socialförsäkringens utgifter beräknas öka med elva miljarder kronor, de kommande åren. Samtidigt fortsätter antalet personer med sjukersättning att minska. Det visar Försäkringskassans prognos för åren 2018–2021.
Sjukpenningtalet januari
Minskning Sjukpenningtalet fortsätter att minska för både kvinnor och män i landets samtliga län. I januari var sjukpenningtalet 10,0 dagar, en minskning mot samma period i fjol.
fPlus
Prenumerera på ƒPlus, så får du de bästa nyheterna från Sverige och världen i inkorgen varje vardagsmorgon.
Anmäl dig på www.fplus.se.
Detta är ett nyhetsbrev som tar upp spännande exempel och nya idéer inom socialförsäkringsområdet. I nyhetsbrevet får du tips och idéer på hur bland annat företag kan bidra med att hitta nya lösningar på till exempel sjukskrivningar, rehabilitering och hur man kan få fler i arbete. Nyhetsbrevet kommer ut en gång i månaden.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Catharina Bäck, +46 8 553 431 53, catharina.back@svensktnaringsliv.se