Socialförsäkring i förändring
Måndag 4 september 2018
xx
VALSPECIAL Hur trygghetssystemen ska se ut i framtiden och vilka prioriteringar som ska göras nästa mandatperiod skiljer sig mellan riksdagens partier. Samtidigt anser de flesta att drivkrafterna måste öka för att snabbt komma tillbaka i arbete. Läs mer »
Valmanifest.jpg
Föräldraförsäkring Ett utökande av föräldraförsäkringen är ett vallöfte från Socialdemokraterna som får hård kritik. "Helt enkelt är förslaget fel prioriterat, det finns betydligt större behov hos andra", säger Solveig Zander (C). Läs mer »
S vallöfte kostar 32 miljarder
Två pensionärer håller varandra i handen och tittar på tv.
Pension Socialdemokraterna har presenterat ett förslag om höjda pensioner – och arbetsgivarna ska stå för notan. Att arbetsgivarna ska finansiera höjda pensioner har tidigare fått hård kritik av företagare – och nu riktar även ledamöter i pensionsgruppen skarp kritik mot förslaget. Läs mer »
Rådrum i sjukförsäkringen
Sjukförsäkring Arbetslösa som efter en sjukskrivning inte direkt anmäler sig hos Arbetsförmedlingen, får i dag sin sjukpenningsgrundande inkomst, SGI, nedsatt till noll. Regeringen inför nu ett rådrum på 25 dagar. – Det nuvarande systemet skapar helt orimliga konsekvenser för människor. Det kan inte vara så att personer faller ur försäkringen om man missar att anmäla sig hos Arbetsförmedlingen första dagen efter att sjukperioden upphört. Nu inför vi ett mänskligt utrymme i sjukförsäkringen, säger socialminister Annika Strandhäll.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Detta är ett nyhetsbrev som tar upp spännande exempel och nya idéer inom socialförsäkringsområdet. I nyhetsbrevet får du tips och idéer på hur bland annat företag kan bidra med att hitta nya lösningar på till exempel sjukskrivningar, rehabilitering och hur man kan få fler i arbete. Nyhetsbrevet kommer ut en gång i månaden.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Catharina Bäck, +46 8 553 431 53, catharina.back@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.