SEMINARIUM / MÖTE Län: Blekinge län

Energifrukost i samarbete med Netport Energikluster

Maria Sunér Fleming
Foto: Nicklas Mattsson

Maria Sunér Fleming, ansvarig för energi- och klimatfrågor.

Torsdagen den 9 februari startar Netport Energikluster upp en serie kortare föreläsningar med inriktning på energi. Första mötet sker i samarbete med oss, Svenskt Näringsliv, där vår enhetschef inom Energi, Infrastruktur och Miljö – Maria Sunér Fleming – kommer att föreläsa.

Vi börjar med att bjuda på frukost och avslutar med en information från Almi Invest. Program se nedan.

Anmäl dig via den orangefärgade knappen längst ner här på sidan, gärna så snart som möjligt, dock senast den 6 februari. Arrangemanget är kostnadsfritt.


Program


08.00   Frukost och nätverkande

 
08.30   Energiöverenskommelsen – bra eller dålig för Sverige?
Maria Sunér Fleming, enhetschef Energi, Infrastruktur och Miljö, Svenskt Näringsliv berättar om politikens energiöverenskommelse och Energikommissionens förslag, med bland annat mål för ökad energieffektivitet och ökade subventioner till förnybar el till 2030. Är överenskommelsen bra för Sverige eller finns det utmaningar som kommer behöva adresseras längre fram? Vilka konsekvenser kan ett mål för energieffektivitet få och hur påverkas elmarknaden av ökade subventioner, är exempel på frågor som kommer diskuteras.
 
Föredraget följs av en dialog där deltagarna på mötet ges möjligheter att ge sin syn på frågor som rör energiområdet.
 
9.40   Jenny Strömberg, Almi Invest
Almi Invest är ett statligt riskkapitalbolag med tillgång till 200 miljoner SEK för aktiebolag i Skåne och Blekinge. Därutöver finns Gröna Fonden med 650 miljoner SEK som ska investeras i verksamheter med fokus på cleantech och CO2-reducerande aktiviteter i hela Sverige. Almi Invest finns för aktiebolag som står inför tillväxt och som behöver investeringskapital.

10.00   Avslutning

Datum och tid

  • Torsdag 9 februari 2017, kl. 08:00 – 10:00

Plats

NetPort Science Park, Biblioteksgatan 4, Karlshamn

Pris

Kostnadsfritt