SEMINARIUM / MÖTE Län: Blekinge län

Från ägarlett till ägarstyrt – så lyckas du!


OBS! Vi har bytt till större lokal.
Välkommen till Best Western Hotell Karlshamn, Jannebergsvägen 2 Karlshamn!

Är du ägare, ledare eller styrelseledamot och vill få värdefulla tips för att gå från ägarlett till ägarstyrt företag? Då är detta ett tillfälle för dig.

Att lyckas med en extern vd i ägarledda företag innebär många utmaningar som ställer särskilda krav på såväl vd som ägarna. Ett framgångsrikt vd-arbete kan uppnås när ägare, styrelse och vd har en väl fungerande samverkan och att en tydlig ansvarsfördelning finns mellan dessa olika roller. Det kan bli den vitamininjektion som bolaget behöver för att sig till nästa nivå.

Agneta Olsson

Agneta Olsson har bland annat tillsammans med docent Annika Hall skrivit boken ”Extern VD – så lyckas du”. Idag driver hon företaget Chair Management som hjälper ägare att lyckas i ledarskiften och därmed förverkliga sina tillväxtdrömmar.

Foto: Emmy Jonsson

En som själv gjort resan som extern vd och lärt av både misstag och framgångsrika strategier är Agneta Olsson, som är dagens talare. Hon har under många år haft ledande positioner inom näringslivet och kommer under sin föreläsning på ett ärligt, inspirerande och i ett medryckande tempo leverera såväl insikter som aha-upplevelser. 

Några av frågeställningarna som kommer att beröras under mötet är:

  • Vad är skillnaden mellan ägarlett och ägarstyrt?
  • Hur kan ett ägarstyrt bolag bidra till företagets tillväxt och lönsamhet?
  • Vilka är de viktigaste framgångsfaktorerna för att lyckas som ägare med en extern vd?
  • När är det dags att söka en extern vd?
  • Vilka är de största utmaningarna för vd:s arbete i ägarledda företag?

Anmälan

Mötet vänder sig till medlemsföretag i Svenskt Näringsliv. Din anmälan behöver vi senast den 27 november, men vänta inte för länge. Antalet platser är begränsat. Arrangemanget är kostnadsfritt.

Datum och tid

  • Tisdag 5 december 2017, kl. 13:00 – 15:00

Plats

OBS! Vi har bytt lokal till Best Western Hotell Karlshamn, Jannebergsvägen 2, Karlshamn