SEMINARIUM / MÖTE Län: Blekinge län

Nya dataskyddsförordningen – ökade krav, strängare straff

Carolina Brånby bild 2014

Carolina Brånby digitaliseringsexpert, Svenskt Näringsliv

Har du koll på hur ditt företag påverkas av den nya förordningen som börjar tillämpas 25 maj 2018?

Svenskt Näringsliv välkomnar tillsammans med våra arbetsgivarorganisationer dig till ett seminarium där Svenskt Näringslivs digitaliseringsexpert Carolina Brånby beskriver hur lagstiftningen berör din verksamhet.

Den nya förordningen ersätter nuvarande personuppgiftslagen (PUL), och ställer mycket högre krav på företag att systematiskt arbeta med dataskyddsfrågor. Höga sanktionsavgifter får utdömas direkt av Datainspektionen.

2018 kan kännas avlägset men det är hög tid att sätta sig in i vad de nya reglerna innebär för ditt företag och att lägga upp en plan för vilka anpassningar som behöver göras. Det kommer att handla om processer och rutiner liksom investeringar i IT-strukturen. 

Om du inte redan tagit steget och börjat förbereda dig och företaget så passa på nu genom att delta på seminariet. Du som redan är igång med processen, passa på att uppdatera dig och få aktuell input till ditt fortsatta arbete.

Anmälan

Din anmälan behöver vi senast den 16 maj. Arrangemanget, inkl. lunch är kostnadsfritt men antalet platser begränsat - först till kvarn gäller. Din anmälan är bindande men vid behov av avanmälan kontakta oss snarast.

Datum och tid

  • Fredag 19 maj 2017, kl. 10:30 – 12:30

Plats

Äggaboden i Gärestad, Gärestadsbygata 16, Gärestad by, Ronneby

Pris

Kostnadsfritt


Kontaktpersoner

Kristina Björkander
  • Kristina Björkander »