SEMINARIUM / MÖTE Län: Dalarnas län

Arbetsgivardag i Mora

Vi välkomnar dig som medlemsföretagare till en kostnadsfri eftermiddag, där vi från Svenskt Näringsliv och våra medlemsorganisationer vill stötta dig som medlemsföretag med kunskap, information & inspiration.

Dagen startar kl. 11.00 med en mingellunch. Förutom nätverkande har du inte mindre än tio givande föreläsningar att välja mellan, se nedan eller i bifogat program. Kom och gå på det som är relevant för just dig - och bjud gärna med kollegor så att ni kan täcka in fler seminarier. Om du behöver sitta ner och arbeta en stund finns tlllgång till WiFi.

Seminarieprogrammet hittar du i sin helhet nedan men även nedladdningsbart.

Din anmälan vill vi ha senast den 18 september!

Vi önskar dig varmt välkommen!

Seminariepass 1 12.00 - 12.45

 • Rehabprocessen - till vägs ände
  Vilket ansvar har arbetsgivare, Försäkringskassan, läkare och den anställde i rehabprocessen? Hur kan samverkan förbättras?
  Föreläsare: Lars Johansson, rådgivare från Teknikföretagen och Per Helin, Försäkringskassan
 • Akutella skattefrågor för företagare och företagande
  Rikspolitiken har under det senaste året lanserat en hel del förslag och utredningar på skatteområdet. Kanske kan vi förvänta oss ännu fler. Tillsammans går vi igenom status och vad vi kan förvänta oss framöver.
  Föreläsare: Anders Ydstedt, arbetar med omvärldsbevakning och kommunikation i skattefrågor.
 • Nyheter inom offentlig upphandling!
  Nya lagar gäller från 1 januari 2017 inom offentlig upphandling. Vad innebär de nya reglerna för dig och ditt företag?
  Föreläsare: Birgitta Laurent, Svenskt Näringsliv

Seminariepass 2 13.00 - 13.45

 • Kompetensförsörjning - en verktygslåda för dig
  Allt för många företag vittnar om att det är svårt att hitta och rekrytera relevant kompetens. Under det här seminariet får du ta del av några goda exempel på lösningar av både kortsiktig och långsiktig karaktär.
  Föreläsare: Mia Berhardsen, expert på kompetensförsörjningsfrågor, inleder och modererar samtalet i panelen. Fredrik BertilsEdvin Larssons Mekaniska berättar om hur de framgångsrikt löst sitt kompetensbehov genom att rekrytera nyanlända. Ingemar Eberstål på Banken Bar och Brasserie berättar om hur restaurangnäringen och kommunen samarbetat för att få upp söktrycket till yrkesutbildningen på gymnasiet. Med väldigt snabba och goda resultat. Erica SundbergTRR berättar om möjligheterna att hitta kompetens och förstärka kompetens genom hennes kanaler. Tomas AgnetegUng Företagsamhet berättar om hur vi kan säkerställa att våra ungdomar kommer ut på arbetsmarknaden med driv, engagemang och ökad förståelse för företagens förutsättningar.
 • Vilka försäkringar och pensioner betalar du som arbetsgivare via kollektivavtal
  Vad innebär det att försäkra sina anställda genom kollektivavtalen och hur står sig parternas överenskommelser? Vad ingår och vad behöver vi tänka på?
  Föreläsare: Peter Hybinette, försäkringskonsult från Finfa - en del av Svenskt Näringsliv
 • Nya dataskyddsförordningen
  2018 kan kännas avlägset men det är hög tid att sätta sig in i vad de nya reglerna i dataskyddsförordningen innebär för ditt företag och vilka anpassningar som behöver göras. Det kommer att handla om processer och rutiner liksom investeringar i IT-strukturen.
  Föreläsare: Carolina Brånby, Svenskt Näringsliv

Seminariepass 3 14.00 - 14.45

 • Systematiskt arbetsmiljöarbete
  Ett seminarium där vi övergripande går igenom vad du som arbetsgivare behöver veta och göra för att driva ett systematiskt arbetsmiljöarbete.
  Föreläsare: Patrik Jakobsson, Sveriges Byggindustrier
 • Förändringar i diskrimineringslagstiftningen
  Ett aktuellt och relevant seminarium oavsett vilken bransch du verkar i. Tillsammans tittar vi på förändringarna i lagstiftningen, vilka krav det ställer på dig som arbetsgivare och samtalar kring vad du behöver tänka på.
  Föreläsare: Karin Nordgren, Teknikföretagen
 • Dataskyddsförordningen – fördjupning för dig som hanterar kundregister och hemsidor
  Att tänka på med den nya dataskyddsförordningen vid användning av kunduppgifter, marknadsföring, publicering på webbplats och hantering av anställda. Var börjar man någonstans? Hur går man tillväga?
  Föreläsare: Anna-Karin Strömqvist, Svensk Handel

Inspirationsföreläsning 15.15 - 16.15

Digitalisera eller dö
Digitaliseringens framfart är enorm och sveper över alla branscher. Förändringen ställer nya krav på företag och organisationer att utveckla såväl affärsmodeller, ekonomistyrning och processer som produkter och tjänster. Men digitaliseringen skapar också nya möjligheter för de företag och organisationer som lyckas rida på den förändringsvåg som digitaliseringen ger och snabbt lyckas anpassa sig efter de nya förhållandena. Inte minst skapar digitalisering nya förutsättningar för arbetsgivare i allt från nya möjligheter till medarbetares kompetensutveckling till förhållanden på arbetsmarknaden och framtidens arbetsmarknadspolitik.

Föreläsare: Stefan Fölster, nationalekonom, författare och debattör. På seminariet talar han utifrån sina böcker. Han har en bakgrund som chefekonom på Svenskt Näringsliv och professor i nationalekonomi på KTH. Han är nu chef för Reform- institutet och har skrivit flera rapporter om digitaliseringens effekter.

Plats

Mora Parken, Parkvägen, Mora

Ladda ner

Kontaktpersoner

Teresa Bergkvist
 • Teresa Bergkvist »