"LAS måste förändras"

NYHET Publicerad

LAS Turordningsreglerna i lagen om anställningsskydd, LAS, måste förändras med tanke på den kompetensbrist som råder i många branscher. Det menar Fredrik Bertils, VD på Elmab i Dala-Järna: "Vi måste kunna undanta vissa kompetenser från LAS för att företaget ska ha en chans att överleva i lågkonjunktur."

Fredrik Bertils, Elmab, Dala-Järna

Fredrik Bertils vd för Elamb i Dala-Järna vill att reglerna för LAS ändras.

Fredrik Bertils tycker att lagen om anställningsskydd, LAS, behöver reformeras. Även om Elmab just nu går som tåget, kan det komma en ny lågkonjunktur och då är det viktigt att företagen får behålla livsviktig kompetens.

– Det är jättesvårt att hitta personal i en glesbygdskommun som Vansbro. Jag tycker att vi måste kunna sätta undan en viss procent från turordningsreglerna. Säg att vi lyckats rekrytera en nyckelkompetens som har flyttat till kommunen för vår skull och så kommer det en svacka i ekonomin och vi måste låta den personen gå. Det blir ju skadligt för företaget, resonerar han.

Fredrik Bertils påpekar att arbetsmarknaden har förändrats mycket sedan LAS infördes 1974.

– På 1960- och 70-talet började man ofta en anställning efter skolan och var kvar till pensionen. Så ser det inte ut i dag, nu kanske ungdomar jobbar ett par år och byter jobb för att utvecklas. Men som reglerna ser ut nu, att man hamnar sist i turordningskön om man byter jobb, är inte utvecklande för någon. LAS har ett uråldrigt regelverk.

Elmab har i dag 50 anställda. De senaste tre åren har de anställt ungefär fem personer om året. Även om det har varit svårt att hitta personal med rätt kompetens så har det gått vägen, bland annat genom att ordna internutbildningar.

– Den största bristen är inom CNC-operatörer och där vill vi att de som söker ska ha en grundläggande utbildning. Svetsare, där ska det också finnas en grund. Vi har även montörer och målare och där kan vi lära upp på plats, säger Fredrik Bertils.

Han tycker också att provanställningstiden ska förlängas från dagens sex, till tolv månader. Inte minst med tanke på att internutbildningar kan ta flera år i anspråk.

– Man hinner inte få en klar bild av personen under sex månader. Personal är en stor investering och blir det fel så blir det dyrt. Jag tror att många företagare skulle kunna satsa mer om de vågade anställda, men risken är helt enkelt för stor.

De som försvarar LAS menar bland annat att lagen skyddar anställningstryggheten. Men Fredrik Bertils betonar att en reform av LAS inte har som syfte att göra sig av med personer som har jobbat länge på företaget.

– Tvärtom, vi behöver alla, inte minst de med lång kompetens. Vad det handlar om är att kunna säkerställa att vi har rätt kompetens på plats, så att företaget ska kunna överleva en lågkonjunktur. Det gör att företaget går bättre och räddar kvar jobb på sikt.

Edvin Larssons Mekaniska Aktiebolag AB startades 1946 av Fredrik Bertils gammelfarfar Edvin. Företaget erbjöd på den tiden tjänster inom smide åt lokala bönder och hade ett tiotal anställda. På 1960-talet ställdes verksamheten om till tillverkning av hydraulcylindrar, något som Elmab har jobbat med sedan dess. På 1900-talet tillkom även tillverkning av gripklor.

– Vi tillverkar cirka 50,000 hydraulcylindrar om året. Det är legotillverkning mot kundritningar, förklarar Fredrik Bertils.

Han äger Elmab tillsammans med sin bror Tom Bertils. Att de båda skulle gå in i familjeföretaget var ganska självklart.

– När jag hade gjort lumpen 1997 blev det en naturlig grej att jag gick in som anställd i bolaget. Tom kom in 2003 och 2008 gjorde vi en generationsväxling och tog över pappas del. Då omsatte vi ungefär 25 miljoner, säger Fredrik Bertils.

De sista tio åren har företaget expanderat rejält och prognosen för nästa år är en omsättning på 100 miljoner.

– Vi har flera kunder som har gett oss förtroendet att växa med dem och därför har vi investerat 18 miljoner i en ny maskinhall och nya maskiner. Satsningen har också gjort att vi har fått in några nya kunder, säger Fredrik Bertils.

Som arbetsgivare har han även varit med om tuffa perioder. Under finanskrisen 2008 stannade marknaden av helt och Elmabs omsättning sjönk med 11 miljoner på ett år.

– Vi var tvungna att lägga ett större varsel och tvingades också att låta någon gå. Det var tufft, säger Fredrik Bertils.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

"Regelkrånglet ger mig en klump i magen"

REGELKRÅNGEL Brazer Bozlak är entreprenören bakom den snabbväxande restaurangkedjan Basta Urban Italian. Han tycker att myndigheterna måste förbättra sin attityd till företagare. "Det är för mycket regelkrångel och administration. Som nybliven företagare är jag ständigt rädd för att göra något fel."
NYHET Publicerad:

"LAS måste förändras"

LAS Turordningsreglerna gäckar landets företagare. "Vi måste kunna undanta vissa kompetenser från LAS för att företaget ska ha en chans att överleva i lågkonjunktur", säger Fredrik Bertils på Elmab i Dala-Järna.
NYHET Publicerad:

Läs på inför gymnasievalet - använd Gymnasiekvalitet.se

GYMNASIEVALET Är fast jobb och bra lön viktigt för dig efter avslutade gymnasiestudier? På gymnasiekvalitet.se hittar du utbildningarna i Dalarna som ger dig förutsättningar för jobb efter avslutade studier.
NYHET Publicerad:

Nyårslöfte önskas - våga reformera

KRÖNIKA "Vi närmar oss årets slut. En politisk mandatperiod är förbi och en ny står för dörren. Vad kan Dalarnas företagare förvänta sig framöver? 2019 kommer att bli ett viktigt år. Låt oss ta vara på möjligheterna som ligger framför oss." Skriver Teresa Bergkvist regionchef vid Svenskt Näringsliv Dalarna i sin krönika.
NYHET Publicerad:

Vårt tålamod är slut – Reformerna kan inte vänta!

DEBATT "Vi företagare är stolta. Tillsammans med våra anställda bidrar vi till samhället varje dag. Vi skapar produkter och tjänster som behövs. Vi satsar och skapar arbetstillfällen och vår framgång genererar skatteintäkter till den gemensamma välfärden." Med de orden inleder 65 dalaföretag sin debattartikel med en tydlig uppmaning till politiken. Nu är det hög tid för våra politiker att kavla upp ärmarna och sätta igång reformarbetet.
NYHET Publicerad:

Antalet UF-elever slår rekord i Dalarna

UNG FÖRETAGSAMHET Ung Företagsamhet i Dalarna sätter alla tiders rekord i antal UF-företagare och passerar för först gången någonsin 1000-strecket. Hela 1011 elever driver just nu företag på gymnasiet och det är en ökning med 37% senaste två åren. "Vårt mål är att Dalarna ska ha de mest företagsamma ungdomarna i landet", säger Thomas Agneteg, regionchef vid Ung Företagsamhet Dalarna.
NYHET Publicerad:

Fundera igenom ditt gymnasieval noga

UTBILDNING I höst ska 110 000 elever förbereda sig för sina gymnasieval i början av nästa år. Gymnasievalet är ett stort beslut. Inte livsavgörande – men viktigt.
NYHET Publicerad:

Prao lär eleverna om ansvarstagande och att skapa kontakter

SKOLA/NÄRINGSLIV Forskning visar att ca 70 % av jobben tillsätts genom rekommendationer och kontaktnätverk. 100 % av eleverna på Britsarvsskolan i Falun har under de senaste tre praoperioderna varit ute på prao, och nästan alla har hittat platserna på egen hand. På skolan är det viktigt att lära eleverna ta kontakt med företagen själva och sedan behålla och underhålla kontakterna.
NYHET Publicerad:

Skogsägare blåsta av myndigheter

ÄGANDERÄTT Bröderna Jon och André Danielsson köpte och ärvde skog i Mockfjärd för två år sedan. När de anmälde en avverkning blev det stopp, det fanns tjäderspel på området. Nu har skogen lösts in som naturreservat. – Efter långa förhandlingar anser vi ändå att vi fått närmare 100 kronor kubiken för lite betalt, jämfört med marknadsvärdet, säger André Danielsson.
NYHET Publicerad:

Nysatsning med prao ger eleverna fler möjligheter

SKOLA/NÄRINGSLIV På Orsaskolan i Orsa gör man i år en nysatsning med prao. Med jobbskuggning och prao i både offentlig och privat sektor får eleverna se och lära inför framtida arbetsliv och gymnasieval.
NYHET Publicerad:

Att driva UF-företag i gymnasiet är något jag verkligen vill göra

PRAO-KRÖNIKA "Väljer man att driva ett UF-företag på gymnasiet har man gjort helt rätt. Man får inte bara god erfarenhet inom företagande utan man växer även som person och får ett betydligt bredare kontaktnät. Och det är väl ändå ett perfekt tillfälle att stärka självförtroendet?" Det skriver Rebecka Sundqvist från Britsarvsskolan i en krönika från sin prao hos Svenskt Näringsliv Dalarna.
NYHET Publicerad:

Efter ett års kamp mot Skogsstyrelsen – Nu ger jag upp!

ÄGANDERÄTTEN När Björn Hansols skulle avverka ett skogsskifte bedömdes det som nyckelbiotop av Skogsstyrelsen. Nu har han gått med på deras inlösen, efter att ha kämpat i ett år. – Plötsligt får jag inte bruka min egen skog. Jag förstår inte hur man kan sätta sig över äganderätten på det här sättet.
NYHET Publicerad:

Sänkta arbetsgivaravgifter gav 16 000 nya jobb

SKATTER Sänkningen av arbetsgivaravgiften för unga 2007 ledde till 16 400 nya jobb i hela landet.  Det visar en ny studie från Handelns utredningsinstitut, HUI. "När arbetsgivaravgiften höjdes igen blev vi tvungna att skära ner på antalet anställda", säger Mats Nobelius, VD på Leksand Resort.
NYHET Publicerad:

Över 100 företagare tog chansen att bli inspirerade

ARBETSGIVARDAGEN BORLÄNGE Den årliga arbetsgivardagen anordnad av Svenskt Näringsliv gick av stapeln i Borlänge den 4:e oktober. Över 100 personer var på plats och representerade företag från olika branscher och olika dalakommuner. -Trevlig dag med bra urval. Kommer absolut att gå igen om det är lika intressanta seminarier, kommenterade en av deltagarna.
NYHET Publicerad:

5 av Dalarnas kommuner på topp-100 listan

RANKING 2018 "Jag är positiv inför framtiden. Även om allt för många av våra kommuner ligger långt ner på rankingen så ser vi en positiv trend. Den måste fortsätta och förstärkas. Kommunernas arbete med att göra företagsklimatet till hela kommunens fråga tror jag är avgörande. Likaså arbetet med att modernisera myndighetsutövningen", säger Teresa Bergkvist, regionchef på Svenskt Näringsliv när rankingen av Sveriges kommuners lokala företagsklimat presenteras.
NYHET Publicerad:

Som företagare är du alltid tillgänglig

KRÖNIKA "För knappt 1 år sedan fattade jag beslutet och för knappt 9 månader sedan började jag tillsammans med mina bolagspartners arbeta i vår alldeles egna verksamhet. För att dra en metafor kan det liknas med att jag och mina kollegor slängde oss ut från 27 våningen. Utan skyddsnät. Utan någon som helst aning om vi skulle ha en chans." Skriver Richard Mårtensson,delägare i Human & Heart HR AB i sin krönika.
NYHET Publicerad:

Försäkringskassans hårda LSS-linje skapar samhällsproblem

VÄLFÄRD Nagla Negm el-din grundade Shamsen assistans i Gagnef för att vårda en anhörig.
Nu har företaget 125 anställda och planerar att växa ytterligare. – Det har aldrig varit vår tanke att bli stora, det har blivit så naturligt, menar Nagla Negm el-din, som också är mycket kritisk till den nya tillämpningen av LSS. – Det är ett samhällsproblem, sammanfattar hon.
NYHET Publicerad:

Transportstyrelsen bromskloss för körskolans utveckling

REGELKRÅNGEL För åtta år sedan startade Sofia Samuelsson TrafikCenter i Dalarna i Säter. Sedan två år finns trafikskolan också i Hedemora, men på grund av ett lagkrav kan båda kontoren inte ha öppet samtidigt. – Det blir en stoppkloss, säger hon.
NYHET Publicerad:

Kvarnfors gård vill se en tydligare jordbrukspolitik

VALET 2018 Vem satsar på bönderna? Det frågar sig mjölkbönderna Anki och Ingemar Arvidsson. Efter många tuffa år i mjölkkrisens spår hoppas de på att lantbruket hamnar högre upp på agendan i svensk politik.
NYHET Publicerad:

"Jag hoppas att Skatteverket låter mig vara i fred"

REGELKRÅNGEL Tin Gumuns är fäbodbrukaren som tog strid mot Skatteverket - och vann. Men hennes dispens på kravet om kassaregister löper ut vid årsskiftet och dessutom har administrationskraven på personalliggare ökat. "Jag hoppas att Skatteverket låter mig vara i fred", säger hon.