Visstid är avgörande för både företag och sysselsättning

NYHET Publicerad

VISSTID Många företagare i Dalarna är beroende av visstidsanställningar och många av dem skulle få svårt att överleva om anställningsformen förbjöds. Dessutom skulle viktiga vägar in på arbetsmarknaden stängas. Trots detta signalerar nu Socialdemokraterna om att begränsa möjligheterna till visstidsanställningar.

För vissa branscher, som restaurangnäring, turism och assistansbranschen, är möjligheten till visstid i en överlevnadsfråga. Dessutom utgör visstidsanställningar en viktig språngbräda in på arbetsmarknaden för många ungdomar och andra grupper som har låga erfarenheter av den svenska arbetsmarknaden. Statistik från SCB visar att närmare en miljon fasta anställningar har skapats via allmän visstid sedan anställningsformen infördes 2007.

Trots de uppenbara fördelarna med visstidsanställningar har Socialdemokraterna öppnat för att gå fackförbundet Kommunal till mötes och slopa anställningsformen allmän visstid. Detta är en tydlig signal till landets företagare om att möjligheten till visstidsanställningar är något som kommer att motarbetas hårt från både fackligt som socialdemokratiskt håll.

Vi har talat med tre företagare i Dalarna om hur viktiga visstidsanställningar är för dem.

Ingemar Eberstål

Ingemar Eberstål, Banken bar & brasserie och Banken två rum & kök, Falun

Ingemar Eberstål, vd Banken bar & brasserie och Banken två rum & kök, Falun
”Visstidsanställningar är viktigt på så många plan. Vi skulle få stora svårigheter att överleva som företag om vi inte kunde ta in visstidsanställningar under de perioder då vi har som mest att göra. Dessutom skulle mycket färre människor få chansen att få in en fot på arbetsmarknaden som sedan kan leda till tillsvidareanställning. I princip alla de tillsvidareanställningar jag har gjort kommer från visstidsanställningar.

Många som söker sig till vår bransch faktiskt inte är ute efter en tillsvidareanställning. Många är ungdomar som vill arbeta extra under sin studietid, eller befinner sig mellan två jobb och vill arbeta extra. Många av mina anställda lägger själva sina scheman och de kan själva välja hur mycket de vill jobba. Väldigt få av dem vill jobba heltid hela tiden. Visstidsanställningarna gör arbetstiden mer flexibel. De anställda blir nöjda då de kan lägga ett schema som passar deras livssituation.

Jag ser visstidsanställningar som ett smörjmedel för den svenska arbetsmarknaden och denna typ av arbeten behövs om vi ska kunna sänka arbetslösheten.”

Roberth Klarqvist, Libra Assistans AB, Falun

Roberth Klarqvist, Libra Assistans AB, Falun

Roberth Klarqvist, vd Libra Assistans, Falun
”När vi får ett assistansuppdrag åt en person så anställer vi personal till just det aktuella uppdraget. På så vis är i princip alla våra anställda assistenter visstidsanställda. När assistansuppdraget upphör, eller när relationen mellan assistent och brukare inte fungerar som förväntat, så upphör också uppdraget. Om vi för tillfället inte har något annat assistansuppdrag att sysselsätta den anställde med så upphör också anställningen.

Vår bransch har så pass små marginaler att vi omöjligen skulle kunna avlöna personer som inte utför något uppdrag. Vi har oftast inte heller möjligheter eller resurser att omplacera personer till andra arbetsuppgifter.

Skulle möjligheten till visstid försvinna skulle även vårt företag försvinna och över tvåhundra anställda skulle förlora jobbet. Vi är inte ensamma. I Sverige finns många assistansbolag som i dag erbjuder människor en meningsfull väg in på arbetsmarknaden. I ett enda slag skulle denna möjlighet försvinna.”

Gustav Eriksson, Kläppen Ski Resort

Gustav Eriksson, Kläppen Ski Resort, Sälen

Gustav Eriksson, vd Kläppen Ski Resort AB
”Jag driver en fjällturismanläggning i Sälenfjällen. Det är en bransch där visstidsanställningarna utgör nästan hela personalstyrkan under högsäsong. Skulle vi behöva tillsvidareanställa alla personer vi anställer under högsäsong skulle vinsten snabbt utraderas under de månader då vår verksamhet går på lågvarv.

Om vi under dessa förutsättningar överhuvudtaget skulle gå runt så skulle vi i vart fall inte ha minsta möjlighet att expandera vår verksamhet så som vi har kunnat göra de senaste åren, med bland annat jätteinvesteringar i en gondollift. Det skulle ha förhindrat tillväxten i hela bygden med alla kringverksamheter som det har bidragit till.

De som söker sig till vår bransch har inte heller siktet inställt på tillsvidareanställningar. De flesta är ungdomar som vill passa på att göra något på egen hand innan de flyttar hemifrån, pluggar vidare eller funderar på vad de vill göra i framtiden. Jag tror att väldigt få av dessa ungdomar önskar jobba här i Kläppen på heltid året runt.

Jag tror att en påtvingad tillsvidareanställning skulle ge problem även för de anställda, då det kan innebära att man inte vågar lämna ett arbete när man väl har fått sin tillsvidareanställning, vilket kan leda till en inlåsningseffekt. Ett krav på tillsvidareanställningar skulle alltså inte bara hämma tillväxt. Det skulle även innebära sämre möjlighet för ungdomar att göra sina egna val i livet.  

Om Socialdemokraterna menar allvar med att få Europas lägsta arbetslöshet till år 2020 så borde de göra det lättare för företagare att anställa i stället för att lägga ännu fler hinder i vägen.”

Henrik Sjögren

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Visstid är avgörande för både företag och sysselsättning

VISSTID Många företagare i Dalarna är beroende av visstidsanställningar och många av dem skulle få svårt att överleva om anställningsformen förbjöds. Dessutom skulle viktiga vägar in på arbetsmarknaden stängas. Trots detta signalerar nu Socialdemokraterna om att begränsa möjligheterna till visstidsanställningar. Vi har talat med Ingemar Eberstål, Roberth Klarqvist och Gustav Eriksson, tre företagare i Dalarna om hur ett beslut om begränsningar av visstidsanställningar skulle påverka dem.
NYHET Publicerad:

Allmän visstid ökar jobbmöjligheterna i Dalarna

DEBATT Allmän visstidsanställning (Alva) är mycket viktig för arbetsmarknaden och öppnar dörrar för personer utan arbete. Trots det, finns starka krafter inom S som vill att partiet ska besluta om att driva ett avskaffande av anställningsformen. Resultatet i Dalarnas län skulle bli färre jobbmöjligheter och ökat utanförskap. Skriver Teresa Bergkvist, regionchef vid Svenskt Näringsliv Dalarna i sin debattartikel.
NYHET Publicerad:

Praktikant öppnade dörren till ny marknad

INTEGRATION När asylsökande Bashar Mustafa fick praktik på Morakniv var det för att företaget ville göra en insats för samhället. I fjol sålde han för sju miljoner. "När Bashar kom in tog våra affärer i Mellanöstern fart", säger vd Henk Noback.
NYHET Publicerad:

Ubi jobbar 160 procent – utvisas

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Sedan Ubi kom som asylsökande från Sydostasien för knappt två år sedan, har han jobbat mer än heltid hos två arbetsgivare. Nu har han fått avslag på sin asylansökan och tvingas lämna landet. ”Utöver den personliga sorgen, så är det brutalt för verksamheten att han bara försvinner från en dag till en annan”, säger hans arbetsgivare Josefin Elmer, ägare till O´ Learys i Mora.
NYHET Publicerad:

Inställning och attityd i dina samtal och möten är avgörande

GÄSTKRÖNIKA "Som företagare är man ständigt beroende av andra människor. Om du inte lyckas få personer runt omkring dig på din sida, så kommer du inte att komma långt. Det tar i alla fall betydligt längre tid och kräver mer energi än vad det behöver göra egentligen." Skriver Tom Sakofall, Nuvida AB i sin tredje och avslutande krönika.
NYHET Publicerad:

Framtiden är här

KRÖNIKA Svenskt Näringslivs studentmedarbetare Sofia Kovler besöker sin första UF-mässa och delar här med sig av sina reflektioner.
NYHET Publicerad:

Ung Företagsamhet gör skillnad – för de som får chansen

GÄSTKRÖNIKA Tyvärr ser jag en tydlig tendens och det är att vi i Dalarna halkar efter andra regioner i Sverige när det gäller Ung Företagsamhet på gymnasiet. Idag ser det väldigt olika ut i olika kommuner, på olika skolor och program. Hur är det på skolan din dotter eller son tänker söka till? Att Ung Företagsamhet ger resultat är bevisat, men då gäller det att chansen också erbjuds. Det skriver Thomas Agneteg i sin krönika.
NYHET Publicerad:

Tyllingstrands vill växa – men att anställa är riskabelt

REGELKRÅNGEL "Vi har haft en väldigt god utveckling de senaste åren och det ser ut att hålla i sig. Men vi skulle behöva bli fler svetsare och isolertekniker då det utbildas för få. Dessutom är det extremt riskabelt att nyanställa i dag med dagens regelkrångel och de långtgående skyldigheterna som företagare har gentemot arbetstagare", säger Pernilla Jennervall, delägare i Tyllingstrands Konsult AB.
NYHET Publicerad:

Våga misslyckas - se allt som en skola

GÄSTKRÖNIKA "Om du inte är beredd att misslyckas så kan du heller inte lyckas. Du måste våga ta steget ut ur din bekväma och kända vardag. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj och har sedan barnsben fått höra att man kan se ”misslyckanden” som en skola. Man lär sig bäst genom att faktiskt prova saker i verkligheten, och ett ”misslyckande” leder också till större erfarenhet." Skriver Tom Sakofall, Nuvida AB i sin andra gästkrönika.
NYHET Publicerad:

Trygga chefer sätter bättre löner

LOKALA LÖNER Genom att värdera och rangordna alla tjänstemäns arbetsuppgifter på företaget Morakniv får cheferna en helhetsbild av kompetens och löner även utanför den egna gruppen. Det leder till rättvisare löner och gör cheferna tryggare i sin lönesättning, enligt hr-chefen Pia Kadfalk.
NYHET Publicerad:

Politiker bör uppmuntra människors entusiasm och skaparkraft

SKATTER Ica-handlaren Mats Andersson i Falun har vuxit upp med traditionellt socialdemokratiska värderingar. Men nu upplever han en socialdemokrati som har tappat både hjärta och ryggrad. "Det behövs en politik som hjälper och stöttar entusiasmen hos människor som vill skapa något, i stället för att kväva den. Det är entreprenörsandan som skapar jobbtillfällen. Men i politiken i dag handlar det mest om röstfiske och taktik", säger han.
NYHET Publicerad:

Våga drömma stort, och våga prata om det

GÄSTKRÖNIKA "Jag har alltid drömt stort. Drömmarna har varierat oerhört mycket men har alltid varit av den karaktären att det låter omöjligt. Som liten ville jag bli rockstjärna, regissör i Hollywood och stormrik. Jag pratade alltid om dessa drömmar öppet i skolan och fick oftast ett hånskratt till svars eller att det är omöjligt. Här tändes nog en slags gnista där jag bestämde för att alla som inte trodde på mig banne mig skulle få se!" Skriver Tom Sakofall, Nuvida AB i sin första krönika.
NYHET Publicerad:

Christina & Åke Arnessons remissyttrande till skatteutskottet

ÖPPET BREV Med all respekt för att ni står inför en svår uppgift, och att er tid är begränsad, så vill vi ändå, allra ödmjukast be er att läsa vårt yttrande och därefter också reflektera över vilka signaler ni sänder ut.
NYHET Publicerad:

Mattias Richerts brev till skattutskottet

ÖPPET BREV "De föreslagna regeländringarna kommer att skicka tillbaka småföretagandet i Sverige till 90-talet. Då ägnade alla företagare mycket stor del av sin tid och kraft att försöka undvika att merparten av eventuellt överskott gick i skatt. Det handlade om överlevnadsinstinkt och ett ”rättvisetänk". Ett osunt beteende skapat av alltför högt skattetryck". Skriver Mattias Richert, vd för Lammet & Grisen i sitt brev till skatteutskottet med anledning av de föreslagna förändringarna i entreprenörsskatten.
NYHET Publicerad:

Johan Bobergs brev till skatteutskottet

ÖPPET BREV "Att genomdriva direkt skadliga förslag är snudd på en katastrof för Sverige. Den vänsterpolitik som bedrivs idag får mig att se 70-talet, där man spottade på företagare. Låt oss ha möjlighet att tjäna pengar på vår verksamhet. Det kommer att sprida sig och få människor att våga ta risker för att få det bättre. Skapa ett företagarklimat, inte ett företagarfientligt land. Det blir inte bra." Skriver Johan Boberg, vd för Edita Bobergs AB i sitt brev till skatteutskottet med anledning av de föreslagna förändringarna i entreprenörsskatten.
NYHET Publicerad:

Upprorsstämning bland Dalaföretagare

SKATTER Dalaföretagarna går till storms mot regeringens förslag att försämra de så kallade 3:12-reglerna. För nykläckte företagaren Niklas Jonsson är entreprenörsbanan inte lika attraktiv längre. "Jag och många andra entreprenörer som står i startgroparna kan nu välja att avstå", säger han.
NYHET Publicerad:

Vi skapar en skola där ingen hålls tillbaka

GÄSTKRÖNIKA "Sverige har aldrig varit ett rikare land materialistiskt sätt. Samtidigt ser vi en ökad psykisk ohälsa. Resultaten i skolan har under en lång tid sjunkit jämfört med andra länder, vad beror detta på? Kan det finnas ett samband?" Skriver Sakarias Winberg, Excel Education i sin femte och sista krönika.
NYHET Publicerad:

Debatt: Uppmaning till (S) - Ta snarast avstånd från farliga skatteförslag!

DEBATT För politiker som vill att det skapas fler jobb borde villkoren för våra företag vara särskilt viktiga. Vi är 62 företagare från Dalarna som är oroade för det förslag till nya regler för beskattning av ägarledda företag, den s.k. entreprenörsskatten eller även kallad 3:12-reglerna.  Vad vill länets socialdemokrater? Vi uppmanar er att snarast ta avstånd från farliga skattehöjningar på företagande och jobbskapande.
NYHET Publicerad:

Ny rekordnotering för Dalarnas företagsamhet

NY RAPPORT Företagsamheten uppgår enligt årets mätning till 11,5 procent av Dalarnas befolkning, vilket är en ny toppnotering. Även nyföretagsamheten ökar, vilket är tredje året i rad med stigande tal.
NYHET Publicerad:

En betraktares ord gjorde mig stolt

GÄSTKRÖNIKA Hösten 1997 kommer jag till arbetet som vanligt, byter om, stämplar in och börjar dagens arbete. Min chef kommer in strax före klockan 9. Han kommer fram till mig och frågar om jag var den person som ansvarade för gårdagens specialstädning i lobbyn/restaurangen. Jag svarar att det var jag som städade. Han replikerar genom att säga: ”Då kan du komma in på mitt kontor när du är klart här”. Det skriver Sakarias Winberg i veckans krönika.