Lärlingsutbildning i samarbete med lokala hotell

NYHET Publicerad

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Besöksnäringen är en av de snabbast växande branscherna i Sverige just nu. I dagarna startar den kommunala vuxenutbildningen i Gävle en lärlingsutbildning i samarbete med fem lokala hotell. Målet är att matcha arbetssökande mot hotellens växande behov av arbetskraft.

Enligt den svenska besöksnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation Visita behöver det rekryteras mer än 350 000 medarbetare innan 2023. Detta samtidigt som siffror från Skolverket visar att allt färre ungdomar söker sig till hotell- och restaurangutbildningar. I Gävle hoppas man att den nystartade lärlingsutbildningen ska kunna bidra till kompetensförsörjningen. Under sex månaders heltidsstudier får eleverna varva teoretiska studier med praktiskt arbete på ett av de fem hotellen. Karin Lundman, hotelldirektör för Scandic CH och Scandic Väst i Gävle, var en av dem som var snabb att nappa på kommunens initiativ.

Karin Lundman, Scandic CH och Scandic Väst

Karin Lundman, hotelldirektör för Scandic CH och Scandic Väst i Gävle

– Att vara lärling eller trainee är ett fantastiskt bra sätt att lära sig hotellbranschen på och ett jättebra sätt för oss att få in nya medarbetare. De som går utbildningen får lära känna oss och vi dem. Eftersom det här jobbet handlar mycket om hur du är som person så är det nyttigt att verkligen få prova yrket och se vad det innebär. Det är också en möjlighet för oss att visa hur roligt det är att vara verksam i vår bransch. Det är verkligen en vinn-vinn-situation, säger Karin Lundman.

Är det självklart för er att arbeta på det här sättet?
– Det är vanligt med praktik i vår bransch och det finns många liknande initiativ från både Arbetsförmedlingen, skolor och andra aktörer. Det vi såg som extra fördelaktigt med det här samarbetet var att vi fick vara med och skräddarsy innehållet utifrån våra behov och värderingar; vilka kunskaper och egenskaper som är viktiga att en person har om man ska jobba hos oss. Överlag brukar vi ställa oss positiva till den här typen av utbyten och försöka hjälpa så många vi kan med praktikplats. Det handlar ju om att ta ett samhällsansvar också.

Chans att få personalen att stanna länge

På Clarion Hotel Winn i Gävle resonerar man på ett liknande sätt. Hotellchefen Emma Norelius menar att det underlättar för dem att hitta rätt personer till jobbet.

Emma Norelius, hotellchef Clarion Hotel Winn
Foto: Stefan Estassy

Emma Norelius, hotellchef Clarion Hotel Winn

– När det blev en vuxenutbildning med den här inriktningen skrek vi ja direkt. Genom att jobba praktiskt hos oss får personen en tydligare bild av hur det är och därmed enklare att avgöra om det är något som han eller hon verkligen vill. Och vill man, så har man stora möjligheter hos oss. Just den biten ser jag också som en fördel med en vuxenutbildning. Där kan vi möta personer som kanske redan vet att de vill, men som hittills inte haft rätt erfarenhet för att komma in i hotellbranschen. Då är chansen större att man blir kvar längre, säger Emma Norelius.

Är det stor personalrörlighet i hotellbranschen?
– Jag upplever det som att det är mer rörligt idag än för tio år sedan. De yngre rör på sig på ett helt annat sätt idag än förr, många slutar för att de ska göra en långresa, flytta eller gå en kurs. Det var inte lika vanligt förr. Samtidigt ser vi att nio av tio som lämnar oss kommer tillbaka. En del redan efter några månader, andra efter ett år eller två. Vi försöker tänka långsiktigt i det här; genom att introducera människor i det här yrket på ett bra sätt och ge dem en vettig grund så blir de också bra ambassadörer för oss. Förhoppningsvis vill de stanna länge.

Effektivt sätt att lära sig

På Högbo Brukshotell i Sandviken har man också höga förväntningar på samarbetet med lärlingsutbildningen. Fredrik Ländin som är operativ hotellchef ser fördelar på både kort och lång sikt.

Fredrik Ländin, Högbo Brukshotell

Fredrik Ländin, Högbo Brukshotell

– I längden hoppas vi att det här gör att fler får upp ögonen för hotell- och restaurang; den här otroligt roliga branschen där ingen dag är den andra sig lik.  Kortsiktigt hoppas vi på hotellet, och inom vår koncern Winn Hotel Group, att vi hittar nya stjärnor till vårt team som vi kan anställa. Jag tror att kombinationen av mycket praktik ute hos oss och lite mindre tid i skolan är ett väldigt bra och effektivt sätt att lära sig. Och vi tycker det är fantastiskt att en så pass stor del av utbildningen är ute hos oss, säger Fredrik Ländin.

Hur fungerar den praktiska delen av utbildningen på plats hos er?
– Vi som tar hand om lärlingen har gått Skolverkets webbaserade handledarutbildning. Den rekommenderar jag varmt, oavsett vilken typ av praktik man har, eller vid upplärning av nya kollegor. Innan praktiken gör vi upp en plan för att allt ska bli så bra och effektivt som möjligt och bestämmer vilka perioder hen ska vara på respektive avdelning. Under praktiken får personen prova på helheten och får på så vis en väldigt bra kunskap och förståelse för många olika avdelningar. Vi har kontinuerlig avstämning med lärlingen och läraren så att allt går enligt plan. Den här personen kommer ganska snabbt bli en i gänget, vilket är riktigt kul. 

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Hofors fortsätter framåt med näringslivet i fokus

FÖRETAGSKLIMAT Hofors företagsklimat fortsätter att gå starkt framåt. Sedan 2014 har kommunen klättrat från plats 281 till plats 91 vilket gör Hofors till klart bäst i länet.
NYHET Publicerad:

Omvärldsspaning och samverkan i fokus för klättrande Ljusdal

FÖRETAGSKLIMAT Ljusdal är den kommun i länet som klättrat mest på rankingen av företagsklimatet. Ljusdal finns idag på plats 225 av landets 290 kommuner i den totala rankingen, vilket gör dem till fjärde bäst i länet.
NYHET Publicerad:

Januariöverenskommelsen måste stärka svensk konkurrenskraft

SKATTER Överenskommelsen mellan S, C, L och MP kommer att ha stor betydelse för skattepolitiken framöver, då en lång rad punkter i överenskommelsen behandlar skatter. Det skriver Lotta Petterson och Johan Fall i en gemensam debattartikel.
NYHET Publicerad:

Konkurrenskraftigt EU är viktigt för vår region

KRÖNIKA I maj är det val till Europaparlamentet. Ett viktigt val i flera aspekter för oss som invånare i en exportberoende region, inte minst i betydelsen av våra företag och hur vår gemensamma välfärd skapas. Det skriver Lotta Petterson, regionchef Svenskt Näringsliv Gävleborg, i en krönika.
NYHET Publicerad:

Mötesplatser och kompetensutveckling ska ta Bollnäs framåt

FÖRETAGSKLIMAT Det går försiktigt framåt för Bollnäs företagsklimat. En klättring med 21 placeringar i rankingen placerar hälsingeorten på plats 257 av landets 290 kommuner. Enligt den senaste enkäten har det gått mest framåt inom områdena tillämpning av lagar och regler och tjänstemännens attityder till företagare.  Sämst utveckling, enligt enkätsvaren, har kommunen på området tele- och IT-nät.
NYHET Publicerad:

Ständig dialog och fortsatta aktiviteter i Sandviken

FÖRETAGSKLIMAT Peter Kärnström (S), kommunalråd i Sandvikens kommun, menar att de senaste årens enkätsvar visar att det finns en positiv trend i Sandviken. Genom ständig dialog med företagen och att fortsätta insatser och aktiviteter som påbörjats hoppas man att företagsklimatet ska förbättras ytterligare kommande år.
NYHET Publicerad:

Gymnasiekvalitet.se ger fakta inför gymnasievalet i Gävleborg

GYMNASIEVAL Drygt 3 000 niondeklassare i Gävleborg och deras föräldrar ska de närmaste veckorna välja gymnasieprogram. För att underlätta genomtänkta val lanserar Svenskt Näringsliv nu sajten Gymnasiekvalitet.se. Där finns fakta om program och gymnasieskolor i hela Sverige.
NYHET Publicerad:

God Jul & Gott Nytt År!

JULHÄLSNING Svenskt Näringsliv Gävleborg vill passa på att önska er alla en riktigt god jul och ett företagsamt gott nytt år.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Kjell Gunnarsson på StyrelseAkademien

HALLÅ DÄR Kjell Gunnarsson är ny verksamhetsledare för StyrelseAkademien Gävleborg. Vi har passat på att ställa några frågor till honom om hur StyrelseAkademien arbetar och vad de kan erbjuda den som är företagare.
NYHET Publicerad:

Smidigt generationsskifte ger företaget utvecklingsmöjligheter

GENERATIONSVÄXLING Med en åldrande företagarkår står många svenska företag inför en generationsväxling. När åkeriföretaget Gävle Fjärrfrakts nya ägare Joakim Tuvér tog över verksamheten var han väl förberedd och inställd på hårt arbete. "Vi har haft hjälp av kunnigt folk som är specialiserade på ägarbyten och generationsväxlingar och tillsammans med dem har vi jobbat fram bra lösningar för alla parter", säger Joakim Tuvér.
NYHET Publicerad:

UF-företagandet i länet växer

UNG FÖRETAGSAMHET Hela 1273 gymnasieelever driver UF-företag läsåret 2018/2019 i Gävleborg. Det är en ökning med 115stycken sedan förra året. Det visar färska siffror från organisationen Ung Företagsamhet som utbildar unga i entreprenörskap i grundskolan och gymnasiet.
NYHET Publicerad:

Reformtempot måste öka!

KRÖNIKA En politisk mandatperiod är förbi och en ny står för dörren (om vi nu har en ny regering på plats och det har löst sig i samtliga kommuner i regionen...?). Vad kan företagen förvänta sig? Kommer vi se ett politiskt ledarskap som prioriterar jobbskaparnas villkor betydligt högre än den senaste mandatperioden? Det skriver Lotta Petterson, regionchef Svenskt Näringsliv Gävleborg, i en krönika.
NYHET Publicerad:

Lärlingsutbildning i samarbete med lokala hotell

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Besöksnäringen är en av de snabbast växande branscherna i Sverige just nu. I dagarna startar den kommunala vuxenutbildningen i Gävle en lärlingsutbildning i samarbete med fem lokala hotell. Målet är att matcha arbetssökande mot hotellens växande behov av arbetskraft. "Att vara lärling eller trainee är ett fantastiskt bra sätt att lära sig hotellbranschen på och ett jättebra sätt för oss att få in nya medarbetare", säger Karin Lundman, Scandic CH och Scandic Väst.
NYHET Publicerad:

Byggbranschen rustar: ”Vi behöver rekrytera bredare”

KOMPETENSFÖRSÖRJNING År 2025 väntas Sverige ha 11 miljoner invånare, något som kommer att bli kännbart för byggindustrin framöver. Hur kan företagen och branschen hänga med i utvecklingen och säkra kompetensförsörjningen?  
NYHET Publicerad:

Svårt hitta rätt kompetens – USNR i Söderhamn har skapat en egen lösning

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Kompetensförsörjning är en av de stora utmaningarna för svenska företag idag. Industrin lider av brist på arbetskraft, samtidigt som många arbetslösa står utan jobb. På företaget USNR i Söderhamn försöker man lösa problemet med hjälp av en skräddarsydd utbildning och noga utvalda kandidater.
NYHET Publicerad:

Viktigt värna hur skattemedel används

KRÖNIKA Den offentliga marknaden uppgår till omkring 650 miljarder kronor i Sverige. Det är väldigt mycket pengar. Svenskt Näringsliv anser att det är viktigt att värna hur dessa pengar används eftersom det är våra gemensamma skattemedel. År efter år ger många företag, inom ramen för vår mätning av det lokala företagsklimatet, kommunerna bottenbetyg när de besvarar frågan hur de anser att den egna kommunen sköter sina offentliga upphandlingar. Det skriver Lotta Petterson i en krönika.
NYHET Publicerad:

"Syftet är att inspirera kommunerna"

INSPIRATIONSDAGARNA Sedan några år tillbaka bjuder Svenskt Näringsliv in alla Sveriges kommuner till inspirationsdagar för att prata om det lokala företagsklimatet. "Det som händer under dagarna ska ge nytta i hemmakommunen", säger Daniel Andersson, nationell projektledare för inspirationsdagarna.
NYHET Publicerad:

Kom igen Gävleborg – bättre företagsklimat tack!

KRÖNIKA Nyligen släpptes Svenskt Näringslivs ranking över det lokala företagsklimatet i landets kommuner. I Gävleborg placerar sig 8 av länets 10 kommuner mellan plats 210 – 289 av Sveriges 290 kommuner. Detta är definitivt inte bra för utvecklingen av länets kommuner som är i stort behov av företagsamma människor som skapar jobb, tillväxt och välstånd! Det skriver Lotta Petterson i en krönika.
NYHET Publicerad:

Uppåt för åtta av länets tio kommuner

RANKING 2018 Gävleborgs bästa företagsklimat finns fortsatt i Hofors samtidigt som Ljusdal är årets klättrare. Det visar Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet som släpptes idag.
NYHET Publicerad:

Aktuella frågor lyftes på välbesökt arbetsgivardag

ARBETSGIVARDAG Hur fungerar deltidspension i praktiken, vad krävs av ett modernt arbetsmiljöarbete, hur attraherar man generation Y och vad kan man som företagare förvänta sig efter valet 2018? Totalt bjöds det på sju olika seminarier och en inspirationsföreläsning vid Svenskt Näringslivs arbetsgivardag i Gävle den 27 september.