Årets finalister klara - dags att rösta!

NYHET Publicerad

MEST FÖRETAGSAMMA 2016 Här är de, Lena, Anders, Jennie, Fredrik och Mårten, några av vår regions allra mest företagsamma människor. Människor som skapar jobb för fler än sig själva, inspirerar sin omgivning och vågar satsa när andra kanske backar.

Visa dem att du tycker de är viktiga – var med och avgör vem som ska stå som vinnare. Motivera din röst så är du med och tävlar om en upplevelse! Här läser du mer om finalisterna, röstar och motiverar.

Senast den 30 november behöver vi din röst! Rösta här!

Årets finalister är:

Lena di Corsi, Ägare, Träningsboxen, Visby

Fint erkännande på uthålligt engagemang

Lena di Corsi

Lena di Corsi

Foto: Sara Norrehed
För fyra år sen startade jag Träningsboxen och i år har jag verkligen fått erkännande för det jobb jag lagt ner. Efter att ha inspirerats av tv-programmet ”Gympaläraren” införde jag två gratis träningspass i veckan för ungdomar. Programledaren Kalle Zackari Wahlström uppmärksammade detta och åkte hit för att besöka och föreläsa hos oss. Nu i oktober sändes också ett avsnitt av MiffoTV från Träningsboxen, där programledarna Sebastian Pawlowski och Nancy Delic gjorde ett avsnitt om hälsa. Jag är också otroligt glad över mina nomineringar i Guld Hjärtat – Årets gym, förebild och träningsinstruktör! Det är häftigt att få den bekräftelsen, efter att ensam ha startat och jobbat fram mitt koncept. Förra året jobbade jag till den grad att jag blev sjuk, och jag har lärt mig av den läxan. Nu utbildar jag och tar hjälp av fem engagerade medarbetare! För Träningsboxen växer, men inte till den grad att jag överger min vision- alla ska bli sedda!

 

Jennie Olofsson, Kreativ ledare, Glasstudion Big Pink, Norrlanda

Viljan att våga chansa skapar möjligheter

Jennie Olofsson

Jennie Olofsson

Foto: Karl Melander
Efter att ha utbildat mig och arbetat med glasblåsning i 10 år stod jag inför ett beslut – att våga eller inte våga ta klivet och starta eget. När Norrlandas bygdegård blev till salu i samma veva såg jag det som ett tecken och tog chansen. Det var jätteläskigt att simma ut på okänt vatten, men jag hade stöd från familj och pojkvän och såg även ett ökat intresse för mitt arbete. Idag finns Big Pink och mycket är på gång! Bland annat kommer mina glas säljas på New York Designcenter. Det är återförsäljaren Lawton Mull som uppmärksammat mitt arbete. Att få vara en av de som tar Gotland ut i världen är en magisk känsla. Ett högaktuellt projekt är mitt samarbete med kocken Luqaz Ottosson. I december öppnar vi en pop-up restaurang i min verkstad där vi tillsammans skapar en femrätters middag. All mat kommer att lagas på smält glas. Håll ögonen öppna!

 

Mårten Britse, Delägare och projektledare, Hansa Event, Visby

Utvidgar utbudet för att möta stor efterfrågan

Mårten Britse

Mårten Britse

Foto: TIMOTHY SKINNER +46707473311
När jag, för snart tre år sedan, gick in som delägare i företaget började vi arbeta med att utvidga konceptet. Det var våra kunders positiva respons som fick oss att se möjligheten att bredda! Vi håller kvar i de existerande kärnfrågorna men utvecklar visionen. Utöver att ta hand om besökare som redan är här, drar vi nu på egen hand människor hit till Gotland genom att ta hand om helhetsupplevelsen! Detta har gett goda resultat och verksamheten ökar väldigt. Vi är fyra delägare i företaget och gör lite allt möjligt allihop, men vi kan inte möta en växande efterfrågan på egen hand. Vi arbetar därför med ett brett kontaktnät. Genom att ta hjälp av extern kompetens maximerar vi projektens nivå av kunskap och erfarenhet, samtidigt som det sker ett häftigt energiutbyte i samarbetet. Utan mina medarbetare och våra samarbetspartners vore ingenting möjligt. Det är härligt att gemensamt jobba för Gotland!

 

Anders Cedergren, Projekt- och försäljningsansvarig, Cedergrens mekaniska verkstad AB, Klintehamn

Rör företaget säkert framåt

Anders Cedergren

Anders Cedergren

Under året har vår senaste storsatsning Skidbike verkligen tagit fart. Efter att ha funderat en längre period på möjligheten att använda samma koncept för motorcyklar som vi har till Skidcar, började vi utveckla idén för tre år sedan. När amerikansk militär och polis ställde en förfrågan om produkten såg vi att det fanns efterfrågan. Skidbike är ett mekaniskt system som gör det säkrare att testa risksituationer. Genom att styra friktionen mellan hjul och underlag går det att prova kurvtagning, bromsning, sladdning och mer i mycket lägre farter. Vi kan erbjuda ”the crash without the rash”! För ett företag i vår storlek kan det ta tid med marknadsföring men nu har det börjat sprida sig och vi säljer till hela världen. Bland annat ska vi ställa ut på världens största motorcykelmässa i Milano, EICMA! Jag är fjärde generationen i familjeföretaget och känner stolthet i att få föra rörelsen framåt.

 

Fredrik Broman, VD, goGotland, Visby

Team-work tar verksamheten till nya höjder

Fredrik Broman

Fredrik Broman

Vi överträffar våra mål och expanderar i flera delar av verksamheten! Med stort fokus, aktivt säljarbete och glädje i jobbet har vi hittat ett framgångsrecept. I en framåtrörelse uppstår utmaningen, för ett företag i vår storlek, att mäkta med den häftiga tillväxten. Vår lösning är en väl genomtänkt rekryteringsprocess som i sin tur leder till motiverade och välmående medarbetare. Jag har stor erfarenhet av rekrytering och bidrar med kunskap och engagemang, men betoningen ligger på team-work. Vi har tillsammans skapat en transparent och prestigelös organisation där vi kompletterar varandra på bästa sätt, för i vårt arbete är samarbete nyckeln till framgång. Verksamheten kommer fortsätta växa och vi planerar att anställa fler medarbetare kommande år. Jag är en vinnarskalle som alltid satsar stort! 

 

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

"Den grundlösa kritiken mot privata utförare tär på krafterna"

VÄLFÄRD "Att jobba med hemtjänst är det finaste som finns" säger Anette Andersson som äger och driver Primula hemtjänst och städservice sedan 2015. Hon och hennes cirka 40 medarbetare finns till hands i kundernas liv för att lösa det dom inte själva klarar.
NYHET Publicerad:

Bättre omställning kräver goda villkor för att anställa

DEBATT "Tryggheten på arbetsmarknaden måste vila i goda möjligheter att få jobb – och då krävs det också att nya jobb kan skapas. Företagen måste kunna anställa, utan att osäkerheten är för stor. Därför behöver Lagen om anställningsskydd, LAS, förändras." Det skriver Svenskt Näringslivs vice vd, Peter Jeppsson och regionchef, Kirsten Åkerman, i denna debattartikel.
NYHET Publicerad:

Använd skattepengarna effektivt

SAMHÄLLSEKONOMI För det mesta gör kommunledningar kloka och konstruktiva val för medborgarna, så att förvaltningarna kan leverera god service och skapar ett modigt samhälle. Men det finns alltid utrymme för förbättringar och en ständigt levande diskussion om hur vi använder skattemedel allra bäst i varje givet tillfälle.
NYHET Publicerad:

Inspirationsdag över hela landet

FÖRETAGSKLIMAT Svenskt Näringslivs inspirationsdag för ett bättre företagsklimat äger rum vid fyra tillfällen nästa år. Christer Östlund, ansvarig för kommunrelationer på Svenskt Näringsliv, hoppas på fler deltagare 2018 när man sprider dagen geografiskt.
NYHET Publicerad:

Sopkrig på Gotland när regionen konkurrerar om byggavfall

TIDNINGEN ENTREPRENÖR Region Gotland konkurrerar med lokala, privata företag när regionen tar hand om byggavfall. Trots att politikerna erkänner problemet, händer inget. ”Det finns tillräckligt många privata företag som arbetar med byggavfall för att det ska råda en sund konkurrens på marknaden”, säger Daniel Björkman, vd på Returbagen AB.
NYHET Publicerad:

Startblocken är uppställda, var så god och kliv i

FÖRETAGSKLIMAT Det finns faktiskt inte någon människa här som inte är berörd av hur det går för företagen, hur de mår och hur deras förutsättningar att tackla verkligheten ser ut. Man kan hylla dem eller inte bry sig så värst, men berörd av hur de vågar anställa och investera och vad som håller dem tillbaka det är man lika fullt. Idag presenterar Svenskt Näringsliv den årliga rankingen av företagsklimatet i landets alla kommuner, hur har det gått för Gotland?
NYHET Publicerad:

Stärkt yrkesutbildning avgörande för kompetensförsörjningen

KOMPETENSFÖRSÖRJNING För att regeringen ska uppfylla sitt mål om EU:s lägsta arbetslöshet 2020, krävs åtgärder för att skapa en bättre rörlighet och matchning på arbetsmarknaden, understryker Mia Bernhardsen, utbildningspolitisk expert på Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

"Regelkrångel sätter stopp"

REGELKRÅNGEL Migrationsverkets handläggningstider och tveksamma information skapar osäkerhet i rekryteringsprocessen av utländsk arbetskraft. Arbetskraft som är nödvändig för företagen. ”Jag är trött på regelkrångel som sätter stopp” säger Kanjana ägare av Kanjanas Thairestaurang i Visby.
NYHET Publicerad:

Effektiv offentlig upphandling främjar kvalitet och konkurrens

UPPHANDLING Offentlig upphandling omsätter årligen hundratals miljarder kronor. Därmed kan också krav ställas för en effektiv och ändamålsenlig upphandling. Idag upplever många företag regelkrångel och bristande kommunikation, något som måste förbättras för att upphandlingsenheter ska kunna bidra till tillväxt och en bra resursfördelning av våra skattemedel.
NYHET Publicerad:

Vem ska skapa 700 jobb på Gotland?

FÖRETAGSKLIMAT Grunden för välfärden återfinns i förtegsamma människor som startar och driver företag. Avdelningen för kommunrelationer på Svenskt Näringsliv arbetar dagligen med att skapa bättre förutsättningar för företag, regionalt och lokalt genom ett bättre företagsklimat. Något som idag blir än mer viktigt, för att nå regeringens mål om EU:s lägsta arbetslöshet år 2020.
NYHET Publicerad:

Ett litet men bestämt steg i rätt riktning

FÖRETAGSKLIMAT Det händer väldigt mycket på företagar-ön Gotland, så mycket spännande, roligt och inspirerande entreprenörskap växer fram och ger ny energi och gör Gotland till den företagartätaste platsen i landet. Hur är det då att vara företagare på Gotland? Idag släpper Svenskt Näringsliv enkätsvaren i den undersökning där företagare och regionpolitiker på Gotland har betygsatt en rad områden som påverkar hur det är att driva företag på ön.
NYHET Publicerad:

Vill vi värna demokratin ska vi värna de företagsamma

DEBATT "Både Gotlands tidigare och kommande generationer förtjänar att vi alla – politiker, tjänstemän, företagare, enskilda medborgare och organisationer – orkar ägna betydligt mer tid åt att tillsammans sätta oss in i villkoren för de många små och medelstora företagen här." Det skriver Kirsten Åkerman, Svenskt Näringsliv, i sin debattartikel.
NYHET Publicerad:

Assistansföretagare: "Vi behövs för valfriheten"

VÄLFÄRD Lyhördhet, flexibilitet och närhet till kunderna. Carina Funck startade ett eget företag för att få den assistans hon ville ha till sin son men inte hittade någonstans. Nu driver hon Wisby Assistans som är en av Gotlands största privata arbetsgivare.
NYHET Publicerad:

Sopkrig rasar på Gotland

KONKURRENS Med subventionerad återvinning konkurrerar Region Gotland ut de lokala företag som har som affärsidé att ta hand byggavfall. Men kommunen slår ifrån sig och en lösning på problemet dröjer. ”Det är helt snett”, säger Daniel Björkman som driver företaget Returbagen.
NYHET Publicerad:

"Vi vill få fortsätta utveckla vård och omsorg tillsammans med våra brukare"

VÄLFÄRD "Om det föreslagna vinsttaket skulle bli verklighet måste vi lägga ned och de brukare vi har hos oss i dag måste tas över av Region Gotland som inte har resurser ens för att bedriva den verksamhet man är ålagd att göra i dag, än mindre att ta hand om dessa tungt vårdberoende personer som vi har i vår verksamhet", säger Anders Thomasson, vd på Wisby Assistans.
NYHET Publicerad:

Sverigemästare i företagsamhet förtjänar proaktiv politik och konstruktiv myndighetsutövning

FÖRETAGSAMHETEN Företagsamheten ökar för tolfte året i rad och uppgår nu till 16,9 procent av Gotlands befolkning, det är Sveriges högsta nivå. Men ett oroväckande tecken är att nyföretagsamheten nu sjunker på bred front, såväl totalt som bland länets kvinnor och den yngre delen av befolkningen. I årets undersökning presenteras även statistik över andelen tillväxtföretagare, det vill säga personer som har gått från att ha varit nyföretagsamma för fem år sedan till att idag ha minst fem anställda.
NYHET Publicerad:

Fredrik är Gotlands mest företagsamma 2016

MEST FÖRETAGSAMMA "Ett stort tack till alla som nominerat mig, röstat på mig och gratulerat mig. Jag är helt överväldigad, ödmjuk och tacksam. Det här ger mig massor av energi och inspiration att jobba vidare. Sist men absolut inte minst - ett STORT tack till mina härliga medarbetare, utan er hade det inte varit möjligt". Det var en glad och förvånad Fredrik Broman som under onsdagskvällen tog emot Svenskt Näringslivs pris årets mest företagsamma människa på Gotland.
NYHET Publicerad:

”Håller vi inte nere sjukskrivningarna går vi i konkurs”

VÄLFÄRD Privata välfärdsföretag har betydligt lägre sjukskrivningsgrad än inom det offentliga. Det visar nya siffror från Försäkringskassan. ”Om vi inte skapar en bra arbetsplats får vi högre sjukskrivningstal och då går vi i konkurs”, säger Jane Lindell Ljunggren, vd för omsorgsföretaget Hattstugan.
NYHET Publicerad:

Årets finalister klara - dags att rösta!

MEST FÖRETAGSAMMA 2016 Här är de, Lena, Anders, Jennie, Fredrik och Mårten, några av vår regions allra mest företagsamma människor. Människor som skapar jobb för fler än sig själva, inspirerar sin omgivning och vågar satsa när andra kanske backar. Visa dem att du tycker de är viktiga – var med och avgör vem som ska stå som vinnare.
NYHET Publicerad:

Nu är det upp till juryn

MEST FÖRETAGSAMMA Stort tack för alla nomineringar vi fått in till Årets mest företagsamma människa 2016 – vår jury har fått ordentligt med material och underlag att gå igenom. Den 10 november kommer vi att avslöja vilka de fem finalisterna är och då är du välkommen att vara med och avgöra vem som vinner, då öppnar vi röstningen.