Den höjda arbetsgivaravgiften straffar vår framtid

NYHET Publicerad

GÄSTKRÖNIKA Tänker med några rader återge min syn på den höjda arbetsavgiften för unga. Mitt namn är Heléne Stålbom och driver sedan år 2000 Stålboms Konditori tillsammans med min make Micael. Stålboms Konditori ligger i Falkenberg och är idag ett företag med 58 år på nacken.

Helene Stålbom

Helene Stålbom, Stålboms Konditori

Företaget har överlevt både lågkonjunkturer och den stora ”konditoridöden” som drog som en farsot över Sverige på 60-talet i samband med televisionens ”intrång” i hemmen.

Räddaren på 90-talet var att ”lattekulturen” bredde ut sig och att det helt enkelt blev trendigt att gå på konditori igen. Alla matprogram och tävlingar i diverse Tv-kanaler gör också att gemene man fått upp ögonen för vårt hantverk. Att baka bullar, bröd och kreera fantastiska tårtor har åter blivit inne.

Det är just det här med att vi är ett hantverksbageri och att vi har en servering som gör att våra företag inom denna bransch är så personalintensiva. Vi har cirka 10 ungdomar som årligen arbetar hos oss som extrapersonal och sommarjobbare. Under de senaste 8 åren har det passerat förbi cirka 35 ungdomar. Ungdomar som fått sitt första ”riktiga” jobb och en erfarenhet att sätta på sitt första CV att ta med sig ut i vuxenlivet. Några av dessa har även stannat kvar hos oss och är numera fastanställda.

När arbetsgivaravgiften höjts till samma nivå som för ”vuxna” blir det en kostnadsökning för Stålboms Konditori med cirka 150 000:-/år. Pengar som kunde återinvesterats eller anställa den där extra personen. Inom konditoribranschen är personalkostnaden en stor post där ungefär 50 % av omsättningen går till löner. Vi är alltså en av de branscher som behöver många ”människor” för att kunna producera våra varor och kunna ge en god service. Vilka blir då konsekvenserna om arbetsgivaravgiften höjs. Vi kanske kan hämta hem en del genom att höja priset på våra varor. Men följden blir då att våra kunder anser sig helt enkelt inte längre ha råd med att fika och köpa varor från hantverksbagaren. Det betyder att vi får mindre att göra och i sin tur kan leda till att vi behöver färre anställda. Då är det mest troligt att de unga får gå först eftersom de har mindre erfarenhet.

Jag får ibland frågan om det inte är bra om det är samma arbetsgivaravgift för alla? Nej, det tycker jag inte. Vi har höga ingångslöner i Sverige. För att man då skall våga satsa på ungdomar som saknar erfarenhet så är det en fördel om kostnaderna att anställa unga är lägre. Det tar både tid och energi när man skall lära upp ungdomar på en arbetsplats. Genom den lägre kostnaden för unga så blir det en morot till oss arbetsgivare, att lägga ner den där tiden och energin på att introducera de unga in i arbetslivet. För visst, det är lättare att anställa någon äldre med utflugna barn och en redan lång erfarenhet från branschen eller arbetsmarknaden. Då behöver vi företagare inte lägga lika stora resurser på upplärning.

Inom hela Livsmedelsindustrin, som bagerier och konditorier tillhör, så utgör de unga under 26 år 20 % av det totala antalet anställda. Inom bageri/konditori utgörs andelen 22 % av ungdomar. Men det är ju inte bara vår bransch som drabbas. Alla sektorer inom näringslivet som vågar anställa unga måste förbereda sig på att ställa om.

Tyvärr så drabbar det inte enbart vårt företag, utan än värre och hårdast våra ungdomar, vår framtid. Vilka blir konsekvenserna för ungdomsarbetslösheten i Sverige, som redan har en av de högsta i närområdet, när man nu med höjda avgifter straffar ut ännu fler?

Vid tangentbordet,
Heléne Stålbom, Stålboms Konditori

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Tillväxttoppen är passerad – Halland väntas tappa

KONJUNKTUR Svensk ekonomi har passerat tillväxttoppen i den här konjunkturcykeln. Trots detta förväntas BNP fortsätta att växa i relativt hög takt. Men välståndet ökar inte i samma omfattning. Det visar Svenskt Näringslivs senaste konjunkturprognos. 
NYHET Publicerad:

Tillverkningsindustrins Silicon Valley - i Hylte?

JOBBSKAPARNA ”Passion, nyfikenhet och nätverkande är jätteviktigt! Och företagande är jäkligt kul, särskilt produktion. Så skulle jag sammanfatta det!” Det säger Peter Syrén, VD och delägare i Kinnareds Well sedan ett år tillbaka.
NYHET Publicerad:

Dobus i Halmstad: "Vi kan inte konkurrera mot storstäderna i lön"

JOBBSKAPARNA Den tvåfaldige UF-alumnen Johan Sveningsson från Anderstorp tog med sig Gnosjöandan till Halmstad. Idag, 24 år gammal, driver har Dobus AB som guidar företag och organisationer genom den digitala djungeln.
NYHET Publicerad:

Jag vill kunna välja det bästa för mina föräldrar

VÄLFÄRD Vi har många utmaningar framför oss i samhället idag. En av dem är hur vi ska få bra kvalitet i vår omsorg och hur alla som behöver den ska få tillgång till den. För egen del är jag, ännu så länge och om inget oförutsett händer, en bit ifrån att behöva denna omsorg för egen del. Men med åldrande föräldrar så måste jag erkänna att mitt intresse för ämnet ökat de senaste åren.
NYHET Publicerad:

Jobbskaparna ett av de bästa verktygen för lyckad integration

JOBBSKAPARNA Med industriell produktion av bostäder i form av moduler som affärsidé bygger IntegrAB flexibla bostadslösningar avsedda för den breda massan. Då det råder stor brist på arbetskraft inom byggsektorn, har man utvecklat företagets affärskoncept med att anställa många nyanlända, vilket även är en av grundtankarna med företaget som också avspeglas i företagsnamnet IntegrAB.
NYHET Publicerad:

Därför är flygskatt en dålig idé

FLYGSKTT Med ett modifierat flygskatteförslag säger sig regeringen ta ”ansvar för Sverige, för världen och för klimatet”. Men en svensk flygskatt får ingen effekt på klimatet. Den blir däremot en skadlig skatt på mobilitet i ett land med långa avstånd.
NYHET Publicerad:

Varberg klättrar och tappar på årets ranking

FÖRETAGSKLIMAT Rankingresultatet för Varbergs kommun har senaste åren pekat nedåt. Men nu verkar utvecklingen ha vänt och nya kommunala satsningar börjar få genomslag.
NYHET Publicerad:

Så ska välfärdens kvalitet stärkas

VÄLFÄRD Privata utförare inom vård, skola och omsorg får samma, eller lägre ersättning, som offentliga utförare. Ändå presterar de privata utförarna lika bra eller bättre kvalitet på nästan alla områden inom välfärden.
NYHET Publicerad:

Så påverkas företagen av PUL:s ersättare

DIGITALISERING Från den 25 maj 2018 träder den nya dataskyddsförordningen i kraft och ersätter därmed personuppgiftslagen (PUL). Den ställer höga krav på företag och därför reser Svenskt Näringslivs expert på digital juridik Carolina Brånby runt i Sverige för att informera om hur detta kommer påverka företagen. På tisdagen samlades företag i Heberg för att få veta mer.
NYHET Publicerad:

Kompetensförsörjning allt mer tidskrävande

JOBBSKAPARNA Vid sushirestaurangen Takenaka i Halmstad serverar Yasuo och Kajsa Takenaka mat som vittnar om ett fantastiskt hantverk. Smakerna står i centrum och vägen dit är tidskrävande och kräver stor yrkesskicklighet. Detta är nyckeln till parets framgång.
NYHET Publicerad:

Steg i rätt riktning med inträdesjobb

ARBETSMARKNAD Det förslag som Alliansen presenterade nyligen om inträdesjobb påminner mycket om de system som redan finns för subventionerade anställningar. Den stora skillnaden är att det nya förslaget innebär att inträdesjobben inte längre enbart ska subventioneras av staten utan även av den anställde genom en lägre lön. I ett första steg ställer sig Oscar Olsson, VD och ägare Västkustägg, positiv till förslaget.
NYHET Publicerad:

Här finns bästa och sämsta företagsklimatet i Halland

RANKING 2017 Ny länsetta toppar listan i Hallands län när Svenskt Näringslivs i dag släpper sin ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Av länets kommuner har Hylte förbättrat sig mest jämfört med förra årets ranking.
NYHET Publicerad:

MTA i Halmstad är en av Sveriges bästa arbetsplatser

JOBBSKAPARNA Arbetsglädje och utvecklingsmöjligheter är viktiga ledord för det halländska byggföretaget MTA. Mjuka ledord i en traditionellt konservativ bransch. För MTA var det vid uppstart 2010 viktigt att skapa ett bolag där man själv trivs och vill utvecklas i. Devisen kräver kontinuerligt arbete med frågor kring trivsel, arbetsglädje och likabehandling.
NYHET Publicerad:

Falkenbergarna nöjer sig inte med högst betyg

FÖRETAGSKLIMAT Fler kommuner än någonsin får höga betyg av företagen i Svenskt Näringslivs enkätundersökning om lokalt företagsklimat. Falkenbergs kommun är inget undantag. I Hallands län är det just Falkenberg som får högst betyg av företagen.
NYHET Publicerad:

Hallänningarna nöjda med val av kommun att verka i

FÖRETAGSKLIMAT I 2017 års undersökning av det lokala företagsklimatet har Svenskt Näringsliv frågat företagare i Hallands län om de någon gång har övervägt att flytta sin verksamhet till en kommun med ett bättre företagsklimat. Endast 13 procent av svarande företag i länet svarade ja på frågan.
NYHET Publicerad:

Egen skola ska stärka rekryteringen

KOMPETENS Åtta skolor ska bli tolv, väl spridda över landet. Det är Maskinentreprenörernas sätt att stärka den framtida rekryteringen av förare. Med modern utrustning på plats vill man locka både killar och tjejer.
NYHET Publicerad:

Glädjande skattebesked

SKATT I helgen kom besked om att regeringen backar om två skadliga skatteförslag. Det gäller en höjning av den så kallade Entreprenörsskatten och att sänka brytpunkten till den statliga inkomstskatten.
NYHET Publicerad:

Tolkningsföreträde riskerar snedvrida internationell konkurrenskraft

JOBBSKAPARNA Vetskapen kring hur innehållet i hudvårdsprodukter påverkar människor och miljö blev drivkraften bakom Maria Åkerberg ekologiska hudvårdsprodukter. I dag omsätter företaget ca 65 miljoner kronor och med fortsatt växande marknadsandelar. Fabriken i Frillesås som byggdes 2008 är nu för liten och byggnadsnämnden i Kungsbacka kommun är positiv till en utbyggnad. I februari fattades beslut där om och en ny detaljplan kommer att tas fram.
NYHET Publicerad:

Via sommarjobbet föddes drömmen om egen reklambyrå

JOBBSKAPARNA Mitt första jobb var direkt efter gymnasiet, berättar Louise Lejestrand, som driver Treativ Reklambyrå. Det var ett sommarjobb på turistbyrån, som jag sökte för att jag behövde någonting att göra den sommaren. Där lärde jag mig att om man vågar visar framfötterna, och är socialt kompetent och intresserad så kommer man ganska långt.
NYHET Publicerad:

Kan Halmstads medvetenhet vända trenden?

FÖRETAGSKLIMAT I Svenskt Näringslivs undersökning av Lokalt Företagsklimat har Halmstads kommun under de senaste åren haft en negativ trend som fortsätter även i år. Karolina Davidsson, VD Halmstads Näringsliv AB, tror att en av anledningarna kan vara att kommunen har växtvärk.