NYHET6 januari 2016

Målet – hotellchef innan 30!

För alla är det inte självklart att arbeta stenhårt för att nå högt uppsatta mål. Men för Henric Persson, idag hotellchef för Falkenberg Strandbad, var han tydlig med att han skulle bli just hotellchef innan han var 30 år. Och han tog inga genvägar dit. – Idag är det en nyckelfråga för oss att kunna visa våra anställda på karriärvägar och bredden av yrkesroller inom vår bransch. För dem som vill, så skapar vi möjligheter, säger Henric Persson.

Den 15 mars 2011 tog ESS Group över och Falkenberg Strandbad genomgick en förvandling från ett traditionellt konferenshotell till en kolonial pärla vid havet. Idag driver ESS Group AB ett stort antal unika och personliga varumärken i hotell- och restaurangbranschen från Ystad i söder till Funäsdalen i norr. Som grund för alla projekt ligger destinationsutveckling och att skapa upplevelser bortom vanliga förväntningar.

– För att vi ska kunna bidra till destinationsutveckling och leverera över våra kunders förväntningar, så är personalen det viktigaste verktyget vi har. Vi satsar stort på internutbildningar inom vår egen ESS Academy med allt från sommelierutbildning till ekonomisk förståelse för våra kockar. Vi önskar att fler vill stanna kvar i branschen, och inte bara vara ett första jobb för att sedan studera vidare, konstaterar Henric Persson.

Henric Perssons stora intresse för branschen väcktes redan under gymnasietiden. Tack vare en bra gymnasieskola som väckte förståelsen för hur viktigt näringslivet är, tillsammans med ett program på Kanal 5 som hette Las Vegas, väcktes drömmen om att bli hotellchef. Målet nådde han i augusti 2014, 26 år gammal.

– Jag har aldrig valt den enkla vägen för att nå mitt mål, utan velat lära mig från grunden för alla olika verksamheter som finns inom ett hotell. Jag har arbetat på det bästa hotellen i världen för att förstå vikten av service och affärsmässighet, och jag hoppas på att fler unga kan se vilka möjligheter det finns inom vår bransch.

För inom branschen är det många unga som arbetar, och där är många som får sina första arbetslivserfarenheter. Att regeringens höjning av arbetsgivaravgiften kommer att påverka branschen, det är självklart.

– De flesta som arbetar inom restaurangverksamheten är under 25 år, så det är klart att det kommer innebära högre kostnader. Det kommer innebära att vi ligger lågt med andra investeringar då det blir mindre pengar att röra sig med. Men det viktigaste är trots allt att hitta riktigt bra personer, med rätt attityd och inställning, avslutar Henric Persson.

Svenskt NäringslivEntreprenörskapArbetsmarknadArbetsgivarfrågor
Skriven avCharlotte Schéle
Kontakta Svenskt Näringsliv
Postadress: 114 82 Stockholm
Besöksadress: Storgatan 19
Telefon: 08-553 430 00

Kontakta oss

Ta del av fler nyheter på Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet är för dig som är intresserad av företagande, ekonomi, arbetsmarknad och näringspolitik.
Prenumerera på Nytt från Svenskt Näringsliv
Kontakta Svenskt Näringsliv
Postadress: 114 82 Stockholm
Besöksadress: Storgatan 19
Telefon: 08-553 430 00

Kontakta oss

Prenumerera på Nytt från Svenskt Näringsliv
Ta del av fler nyheter på Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet är för dig som är intresserad av företagande, ekonomi, arbetsmarknad och näringspolitik.
Kontakta Svenskt Näringsliv
Postadress: 114 82 Stockholm
Besöksadress: Storgatan 19
Telefon: 08-553 430 00

Kontakta oss

Ta del av fler nyheter på Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet är för dig som är intresserad av företagande, ekonomi, arbetsmarknad och näringspolitik.
Prenumerera på Nytt från Svenskt Näringsliv
Kontakta Svenskt Näringsliv
Postadress: 114 82 Stockholm
Besöksadress: Storgatan 19
Telefon: 08-553 430 00

Kontakta oss

Ta del av fler nyheter på Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet är för dig som är intresserad av företagande, ekonomi, arbetsmarknad och näringspolitik.
Prenumerera på Nytt från Svenskt Näringsliv
Ansvarig utgivare och chefredaktör Anna Dalqvist